Ferie tæt på Afrikas vilde dyr

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
På rejserne med African Spirit kommer man også til Sydafrikas store byer. På rejserne med African Spirit kommer man også til Sydafrikas store byer. Foto: African Spirit.

SYDAFRIKA: I de tidlige morgentimer i en behagelig temperatur futter vi rundt på savannen i et af Sydafrikas mange vildtreservater, hvor der findes et hav af vilde dyr, og hvor du kan komme skræmmende tæt på dem.

Vores morgentur er en fotosafari, og vi er på jagt efter et foto af elefant, løve, leopard, bøffel og det sorte næsehorn. Ovennævnte stemning har jeg oplevet i Afrika, og du kan komme til det samme, hvis du tager på en tur til Sydafrika med rejsebureauet African Spirit.

LÆS OGSÅ: Ferie i Afrika skal være for alle

For langt de fleste lykkes det at få et eller flere fotos af "The Big Five" under en tur til det Det sydlige Afrika og Østafrika. Her er en enorm bestand af vilde dyr, hvoraf mange desværre er truet med udryddelse på grund af menneskets grådighed.

Fordreag om rejser til Afrika

African Spirit, som blev dannet tidligere på året, har sat sig for at give danskerne en helt speciel oplevelse i Det sydlige Afrika.

zebra-savanne-rejser-ferie-afrikaI øjeblikket er en af medstifterne og Afrika-ekspert med mere end 25 år erfaring i rejser til Afrika, Lars Faursholt, på rundrejse i Danmark for at fortælle om det flotte og dyrerige Sydlige Afrika.

Med et enormt engagement iblandet humoristiske og dramatiske historier tryllebandt Lars Faurshold for nylig 35 deltagere ved et rejseforedrag for i Høje Tåstrup. Afrika har for alvor fået tag i danskerne.

Rejser i mindre grupper

- African Spirit er grundlagt af personer, der elsker Afrika, og vi laver kun rejser til Afrika, og har flere former for rejser på programmet, sagde Lars Faursholt blandt andet, sagde Lars Faursholt.

Således kan man komme på safarier, rundrejser, individuelle rejser, langtidsrejser, rejser med privat chauffør-guide og endda kør selv rejser:
- Vi kender de bedste steder, og vi ved hvilke hoteller, der passer til dig, efter vi har snakket sammen. På vores rundrejser bor gæsterne altid på hoteller med den rigtige beliggenhed, og uanset hvilken rejse du ønsker.

Der er tale om mindre grupper maksimum op til 20 deltagere.

Mød den hvide dræberhaj

I sit foredrag fortalte Lars Faursholt blandt andet om mødet med den hvide dræber haj, hvor han fik et adrenalin kik.

Gæsterne sænkes ned langs turbådens side i et stålgitterbur iført våddragt og snorkel. Her kan man så møde "Døden gab" på en halv meters afstand. Meget fascinerende, hvis man er til den slags.

Men der er også lidt mere ufarlige og fredelige attraktioner inkluderet i turene rundt i Sydafrika. Blandt andet ser man nogle af Afrikas smukkeste vingårde, hvaler, delfiner, sæler, søløver, pingviner og masser af havfugle under rundrejsen.

Cape Town

Du kommer rundt i Cape Town og skuer ud over byen fra Taffelbjergets top, og du kan besøge Robbin Island, hvor Mandela sad fængslet i 18 år under apartheid.

Men safariturene til dyreparkerne inklusiv Kryger Nationalpark, er nok højdepunktet under rundrejserne.

Det er især populært at se og fotografere "The Big Five". Ordet "Safari" og "The big Five" stammer oprindeligt fra den tid, hvor de hvide opdagelsesrejsende begyndte at nedlægge vilde dyr på organiserede jagter.

Bæredygtig jagt i Afrika

Selvom der flere steder drives kontrolleret og bæredygtig jagt på en række af de vilde dyr, så er det imidlertid kameraet, der hos turisterne har afløst riflen, og nu taler man ovenikøbet om "The Big Nine".

flamingoer-afrika-ferie-rejserDet betyder, at udover løve, leopard, elefant, bøffel og næsehorn er flodhest, giraf, gepard og vildhund med på listen.

De mange planteædende dyr følges af store flokke af rovdyr lige fra løver, leoparder, geparder, ulve, ræve, hyæner, vildhunde, sjakaler til forskellige vildkatte for blot at nævne nogle.

Desuden følger rovfuglene med til at rydde op efter måltiderne på de store dyr.

Ferie hjælper økonomien

Befolkningstilvækst, samt overgræsning i nogle områder, har betydet øget sygdom og krybskytteri. Blandt derfor er flere lande de senere år begyndt at indføre "Wise Use".
Det betyder kort og godt en kontrolleret afskydning via trofæjagt kombineret med lokal forvaltning af vildtet. Den lokale forvaltning har givet befolkningen forståelse for, at vildtet er en meget bedre afgrøde end landbrugsdrift på den magre og ofte tørkeramte savanne. Turisterne styrker således økonomien og forhindrer rovdrift.

Gennem en fornuftig udnyttelse af naturens ressourcer bekæmper man både fattigdom og får den lokale befolkning til at forstå, at vildtet er en udnyttebar ressource, som kan jages.

"Wise Use" kan redde dyrene

Udviklingen de sidste 40-50 år har vist, at handelsrestriktioner, demonstrationer samt vedtagelse af alle mulige konventioner fra velmenende ikke-jægere, repræsenteret af Vestens mange miljøorganisationer, hverken redder dyrene eller Afrikas folk.

Kun befolkningens egen forståelse og medbestemmelse gennem "Wise Use" princippet løser konflikten mellem mennesker og dyr især i det østlige og sydlige Afrika.

På turene med African Spirit ikke alene ser du de vilde dyr i deres eget element, men du hører også om bestræbelserne på gennem Wise Use-begrebet at bevare disse fantastiske dyr for vores børn og børnebørn. Læs meget mere om afrika-rejserne.
xxx

www.africanspirit.dk

Senest ændret Søndag, 20 november 2016 09:30

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.