Husk forsikring på skiferien

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Et skilandskab er smukt, men også fuld af farer. Husk derfor at have styr på forsikringerne. Et skilandskab er smukt, men også fuld af farer. Husk derfor at have styr på forsikringerne. Foto: Alka Forsikring.

SKIFERIE: Lige nu tæt på vinterferien er det højsæson for skirejser. Det betyder, at det er vigtigt for den enkelte at have sine forsikringer i orden.

De fleste forsikringsselskaber informerer i disse dage om risikoen ved ikke at have en forsikring. I nyhedsbreve og på deres hjemmesider fortælles om, hvordan man sikre sig under skiferien.

Eksempelvis kan man være meget uheldig at komme til at betale op til 250.000 kroner for stjålet udstyr, sammenstød på pisterne, med hospitalsindlæggelse og akut hjemtransport til følge. Så store beløb kan det løbe sig op til, hvis ens forsikringer ikke er i orden.

En halv million på skiferie

Det anslås, at omkring 500.000 danskere hvert år er på skiferie, men alt for mange glemmer at få tegnet forsikring. Undersøgelser har nemlig vist, at risikoen for at komme til skade under en skiferie er fem gange højere end på en almindelig ferie.

- Hvert år kommer 5.000 danskere til skade på skiferien. Og selvom det ikke er overraskende, at en aktiv ferie indebærer højere risiko for skader end en badeferie, har langt fra alle danskere forsikringen i orden, før de tager på ski, forklarer Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka.

De typiske skader fra skiferien er brækkede arme, ben, ribben, ødelagte knæ, ledbåndsskader eller hjernerystelse.

Men man kan forsikre sig mod alle disse ting. Og det koster egentlig ikke ret meget i forhold til investeringen i en skirejse enten alene eller for en hel familie i en uge på en ski-destination.

Skiferie og forsikring

Derfor er det en god ide, inden man tager afsted, at kontakte sit forsikringsselskab for at rådføre sig omkring hvilke ting, man skal forsikre sig imod.

Forsikringsselskabernes erfaringer viser, at det især er unge mellem 21 og 25 år, der kan risikere en økonomisk lussing, hvis forsikringen ikke er i orden.

Mange af de unge – op til 40 procent - har nemlig ikke en indboforsikring, der typisk dækker uheld på skirejsen. Derfor står de selv med erstatningsansvaret, hvis noget går galt.
Aktive unge på ski - uden forsikring

Undersøgelser, som forsikringsselskaberne har foretaget, viser, at når de unge flytter hjemmefra og skal leve på et lavt budget, bliver økonomien stram, og så fravælger mange en forsikring. Det glemmer de så alt om, når de tager på skiferie.

En indboforsikring dækker ikke kun ansvarsskader, men også tyveri på skiferien. Hvis skiudstyret bliver stjålet fra et stativ på løjperne, så dækker forsikringen også.

Men udover en indboforsikring skal man også have en tegnet en almindelig rejseforsikring. Den dækker nemlig udgifter til lægebehandling i de tilfælde, hvor det blå EU-sygesikringskort ikke dækker, og den dækker hjemtransport med ambulancefly eller helikopter, hvis man kommer alvorlig til skade på skipisten.

Uden forsikring bliver det dyrt

Er man kommet slet til skade og skal transporteres hjem med et brækket ben eller på en båre, kan udgiften nemt løbet op i flere hundrede tusinde kroner, hvis man ikke har tegnet en forsikring. I dette tilfælde skal man selv betale for hjemtransporten med videre.

Ligeledes er man overladt til sig selv og skal selv kommunikere med lægen i udlandet – uden hjælp fra en dansk alarmcentral.

Det blå sygesikringskort

Desuden dækker det blå EU-sygesikringskort ikke ophold på private klinikker og hospitaler. Det er typisk disse klinikker, der ligger tættest på skisportsstederne.

Det blå EU- sygesikringskort gælder i alle EU lande plus Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Men bestil kortet i god tid, så er man sikker på at have det med på ferien.

Kortet dækker behandling på offentlige lægeklinikker og hospitaler i det pågældende land, hvor skaden er sket, men ikke akut hjemtransport.

Rejseforsikringen er din garanti

Rejser man uden for EU-landene, er behandlingen i pågældende land også kun dækket af en rejseforsikring. Derfor er det en god idé at købe en rejseforsikring, som kun koster nogle hundrede kroner.

Har man allerede en rejseforsikring, er det under alle omstændigheder en god idé at tale med sit forsikringsselskab om, hvad den dækker i forhold til den aktivitet, man vil udøve på skiferien. Eksempelvis kræver de fleste selskaber en tillægspris, hvis man løber off-piste.

Det er i alle tilæfælde vigtigt, at man tager kontakt til sit forsikringsselskab før, man rejser på skiferie. Læs mere på www.forsikringogpension.dk.

|

 

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.