Bo tæt på pisten

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Sverige har mange steder, hvor man kan gå fra hytten direkte ud på pisten. Sverige har mange steder, hvor man kan gå fra hytten direkte ud på pisten. Foto: VisitSweden.

SVERIGE: Vi vil bo tæt på skipisten. Hvad enten der er tale om alpint skiløb eller langrend, så drømmer flere og flere skiløbere om denne mulighed.

Det at finde et hotel eller en hytte så tæt pisten som mulig er næsten lig lykke. På den måde kan man blot tage skiene på lige uden for hotelværelset eller hytten og begive sig ud i den hvide verden.

LÆS OGSÅ: Sveriges beørmte og udfordrende Vasaløb

Flere svenske skisportssteder melder, at efterspørgslen på netop den type indkvartering har aldrig været højere, samtidig er udvalget af det, svenskerne kalder ski-in ski-out, også blevet betydeligt større.

sverige-skiloeb-ski-ferie-skiferie-rejserOplev naturen på ski

Det er da også betydeligt mere komfortabelt at have skiterrænet lige uden for døren.

Ikke alene er det praktisk, men her ude i naturen opleves omgivelserne på en helt anden intens måde, frem for at bo på et hotelværelse nede i dalen.

Der er for nylig lavet en dansk undersøgelse gennemført af YouGov om danskerne ønsker og vaner ved de svenske skisportssteder.

Undersøgelsen viser, at 32 procent af danskerne forbinder mange af de svenske destinationer med ski-in og ski-out.

- Danskernes interesse for at bo tæt på pisterne er stigende og skisportsstederne udbygger derfor hele tiden denne mulighed. At bo tæt ved pisten betyder, at der ingen unødig transporttid er fra indkvarteringen til pisten, og at man ikke skal pakke udstyr og løbe på ski hen til lifterne, som måske ligger i nogen afstand fra hotellet, siger PR-manager hos VisitSweden, Anna Kron Boysen.

Men ikke alle steder er det endnu muligt, og derfor skal man være hurtig og booke tidligt på sæsonen for at sikre sig den bedste ski-in og ski-out.

Guide med gode skisteder

Visit Sweden har i øvrigt lavet en oversigt over, hvor mulighederne for ski-in og ski-out er tilstede i Sverige.

I guiden er beskrevet de enkelte steder med lejligheder, hotelværelser og hytter, hvorfra man kan løbe direkte ud på pisterne og hvor langt der er. Ligesom der er en beskrivelse af lejlighedernes indretning.

Blandt de mange steder, der er nævnt i guiden, kan nævnes Branäns, og Orsa Grönklitt områderne. Her er der flere forskellige steder, hvor man bo ude i terrænet.

I Sälen og på Idrefjället er der ligeledes muligt at komme til at bo tæt på pisten. I Vemdalen er det blandt andet muligt for børnene at glide eller gå til pisterne, som er særligt forbeholdt børnene.

I Åre er der 50 til 150 meter til de fleste pister.

Hvis du vil vide mere kan du gå ind på www.visitsweden.com.

Senest ændret Tirsdag, 24 januar 2017 13:20

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.