Gør som de lokale i Gøteborg

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Udendørsoplevelser med en lokal Udendørsoplevelser med en lokal FOTO: Turistrådet Västsverige

SVERIGE: Bag brød med Sofia, tag på vandretur med Jonatan eller udforsk byen med Anika – I stedet for at være turist, kan du nu "lege" lokal for en dag og få en sjov og mere autentisk oplevelse i Gøteborg.

En tur til Vestsverige byder på en overflod af oplevelser, og det kan til tider være vanskeligt at vide, hvor man skal begynde og slutte. Godt nok giver websites og rejsebøger masser af tips til, hvad der er værd at se, men hvis man virkelig ønsker at lære det autentiske Sverige at kende, skal man have fat i de lokale. De ved, hvad der er værd at se, hvordan man undgår turistfælder, samt hvordan man virkelig kommer ind til kernen af den svenske livsstil - og med et nyt initiativ fra Turistrådet i Vestsverige er det blevet lettere end nogensinde at møde de lokale.

Bullbak3'Meet the locals' er et nyt koncept, hvorigennem rejsende til Gøteborg får mulighed for at tage del i hverdagen, som den ser ud i storbyen og regionen på en mere autentisk måde. Du kan tage på en fika-date, finde spændende kirker eller deltage i fællesbagning i det hjemlige køkken. Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan gøre med en lokal. Fællesnævneren for de lokale, der deltager, er, at de skal have lyst til at fremvise deres hjem og invitere ind i den svenske livsstil.

LÆS OGSÅ: Midsommervisen

Ideen om at mødes med lokale, når vi rejser er ikke ny, men har gennem de seneste år fået stor opblomstring grundet den voksende deleøkonomi. I dag ønsker mange at rejse med en øget fællesskabsfølelse og ønsker oplevelser, som ikke findes i turistbøgerne. Det har gjort, at folk verden over træder til, når turister ønsker at se byen gennem øjnene af en lokal – senest i Gøteborg:

"Deleøkonomi er blevet et noget nær globalt fænomen og ikke mindst fremherskende i Norden. Deleøkonomiske oplevelser er i højsædet, og det har svenskerne taget helt alvorligt, hvor man især i Gøteborg med konceptet 'Meet the Locals' nu prøver kræfter med det. Skåne har et lignende initiativ, og flere regioner er på vej. De lokale kan give mere autentiske og personlige oplevelser, og det er der efterspørgsel på i disse år", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Skåne er med på bølgen

Også Skåne har taget et lignende initiativ. Rejsende har her mulighed for at bestille frokost eller middag hos en lokal værtsfamilie. Udover at smage svenske delikatesser i en lokal families midte og derved få et indblik i svensk kultur og hverdag, kan man også få insidertips til hvilke butikker, barer eller seværdigheder, man bør tjekke ud i området.

Hvis man virkelig vil have et unikt indblik i svenske traditioner, kan man samtidig benytte tilbuddet på kendte, svenske mærkedage som "Midsommer" eller benytte lejligheden til at deltage i et festligt krebsekalas over sensommeren eller efteråret.

Senest ændret Tirsdag, 01 maj 2018 11:02

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.