Den bæredygtige rejse step by step

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Man kan let gøre sin forretningsrejse mere bæredygtig. Man kan let gøre sin forretningsrejse mere bæredygtig.

REJS FORNUFTIGT. Bæredygtige forretningsrejser kan bidrage til at bevare jordens ressourcer og reducere CO2-udslippet. Erhvervsrejsebureauet BCD Travel er meget opmærksomme på det og vil gerne dele de bedste ideer til, hvordan virksomheder og deres medarbejdere kan mindske indvirkningen på miljøet, når de er på farten.

Det er for alles skyld, at vi rejser fornuftigt. Ikke mindst for de kommende generationers. Og det behøver slet ikke at være svært. BCD Travel har en række enkle men effektive råd.

LÆS OGSÅ: UG til BCD Travel for virksomhedens CSR-arbejde

"Spørg først dig selv, om du virkelig skal tage denne tur," anbefaler BCD Travel. De forklarer udsagnet med, at som følge af alle de virtuelle muligheder, der findes for samarbejde – eksempelvis nye praktiske videokonferenceværktøjer – så kan man møde sine kolleger og forretningspartnere online, uanset hvor de er.

"Mødealternativer forbedres hele tiden og bliver billigere. Jeg kan godt lide at bruge Skype for Business, som giver mulighed for at holde et forretningsmøde online og dele min skærm på samme tid", siger Patricia Doser fra BCD Travel.

Book en direkte flyforbindelse

"Hvis du flyver, skal du vælge et direkte fly, hvor det er muligt ¬- og som din rejsepolitik tillader", siger Doser. "Flyver du korte afstande reduceres emissionerne, og brændstofforbruget sænkes." En ekstra bonus er, at direkte flyvninger sparer tid.

Flyv økonomiklasse

Et sæde på økonomiklasse er lig med et mindre CO2-forbrug – set i forhold til et sæde på business class. "Flere pladser på økonomiklasse giver et gennemsnitligt lavere forbrug. Godt for din tegnebog såvel som for miljøet", følger Doser op.

Flysæder ombord på et fly.Find de ikke så åbenlyse løsninger

"Nogle fly er mere brændstofeffektive end andre", siger Doser. "Jeg fløj for nylig i en Airbus A350 XWB, som er lettere, bruger mindre brændstof og har lavere CO2-emissioner end andre fly af samme størrelse." Hun anbefaler, at virksomhedernes rejseafdelinger arbejder sammen med deres rejsebureau for at finde kreative måder at kompensere for kulstofemissioner.

Reducér affald i dit hotelværelse

Toiletartikler på hotelværelsets badeværelse er en selvfølge, men de repræsenterer en betydelig mængde plast per brusebad. Doser pakker sine egne toiletartikler i små genopfyldelige flasker. En anden måde at spare på: Lad rengøringspersonalet vide, at du gerne vil bruge dine håndklæder og lagner mere end én gang. Og drik kaffe, te eller andre drikkevarer i et krus eller glas for at undgå affald fra engangskopper.

Den korte rejse – offentlig transport eller en gåtur

"Indenrigs benytter jeg gerne toget i stedet for bilen. Derved kan jeg udnytte rejsetiden til at få arbejdet fra hånden. Ved transport mellem lufthavn og hotel spørger jeg altid, om der er en hotelbus", siger Doser. "De er mere brændstofeffektive og ofte billigere end en taxa".

"Har jeg brug for at leje en bil på min rejse, vælger jeg en energieffektiv løsning som f.eks. en elektrisk- eller hybridmodel eller en lille brændstofeffektiv model, som også er lettere at parkere," siger hun. "Den bedste løsning er at finde et hotel, der ligger tæt på min destination, så kan jeg komme sikkert og nemt med offentlig transport eller til fods. På denne måde kan jeg også nyde den friske luft."

Fif til en bæredygtig rejse

• Undgå at bruge plast på hoteller både på badeværelset og ved morgenmaden.
• Brug håndklæder og lagner på hoteller, nogle gange før de skiftes.
• Brug ikke plastikkopper – drik kaffe og andre drikkevarer af et krus/glas.
• Rejs med tog i stedet for med fly eller bil.
• Tag en hotel-shuttle i stedet for en taxa.
• Hvis du lejer en bil, skal du vælge en lille, brændstofeffektiv model.
• Pak let. Jo mindre bagage du har med, desto mindre brændstof bruges der for at komme derhen.

Senest ændret Tirsdag, 06 februar 2018 12:18

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.