Souvenirs elsker at hade

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Det er ikke alle slags souvinirs, der falder i god jord. Det er ikke alle slags souvinirs, der falder i god jord. Foto: Falk Lauritsen Rejser.

KITCH: Fra kopier af Akropolis og køleskabsmagneter til T-shirts med slogans og lækker brugskunst. Der er frit valg på alle hylder, når det gælder souvenirs.

Men hvilke fysiske minder tager vi helst med hjem fra ferien og hvad viger vi uden om? Falk Lauritsen Rejser har spurgt 1.200 gæster.

Der er de sjove, de kitschede, de kreative, de flotte og de forunderlige. Der findes souvenirs i alle mulige afskygninger og prislejer og mange forskellige grunde til at købe dem: For at vi selv kan tage et minde med hjem fra ferien eller for at vise andre, at vi har tænkt på dem undervejs.

Men hvilke typer souvenirs er vi gladest for at tage med hjem og hvilke kan vi ikke drømme om at pakke i kufferten til Danmark? 1.215 respondenter har givet deres bud i en undersøgelse foretaget af Falk Lauritsen Rejser! Af dem svarer 26 procent, at de altid har souvenirs med hjem. 60 procent har ind imellem en souvenir med hjem, mens kun knapt 14 procent aldrig har en souvenir med hjem.

Ja til brugskunst og fodbold
Den mest populære form for souvenirs er brugskunst og design - 44 procent af de adspurgte har brugbare ting til hjemmet med hjem fra ferien. 35 procent har magneter til køleskabet med hjem, mens ca. 22 procent efter ferien kan klæde sig i T-shirts med påskrifter som "I love Greece".

Også lokale fodbolddrager (små 13 procent) og kopper og glas med logo eller anden skrift (12 procent) finder vej hjem til Danmark, mens andre hælder mere til vin og olivenolie.

Nej til Elvis og Akropolis
Mindre populære er billedbøger om det pågældende rejsemål, bogmærker samt kopier af kendte bygningsværker som Eiffeltårnet og Akropolis.

Figurer af kendte personer som Elvis og Napoleon bliver af de fleste betragtet som dårlig smag. Kun otte ud af de 1.215 deltagere i undersøgelsen kunne drømme om at have kendisfigurer stående hjemme i vindueskarmen.

 

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 16:23

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.