Jul i London er noget nær ikonisk

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
I London er der masser af juleaktiviteter for hele familien. I London er der masser af juleaktiviteter for hele familien. Foto: Hyde Park - Winter Wonderland

JUL I LONDON: London er meget andet end Brexit-forhandlinger. Lige nu bugner den smukke gamle by med julemarkeder, salmesang, mulled wine (briternes glögg) og butikker, der har åbent til langt ud på aftenen.

"Julen er en vidunderlig tid på året, og der er intet bedre sted at fejre den end i London. Byen emmer af historie og har det perfekte mix af juletraditioner fra hele verden, der tilsammen skaber en unik julestemning," siger salgschef hos British Airways, Joerg Tuensmeyer.

Flyselskabet har udarbejdet en liste over de bedste ting at foretage sig i hovedstaden her op til jul:

Winter Wonderland

Londons største park, Hyde Park, omdannes til Winter Wonderland - et julelandskab fyldt med boder, forlystelser, street food, barer, live musik, shows og Storbritanniens største udendørs skøjtebane. Vil man hellere besøge et mindre, mere intimt julemarked, skal man tage til London Bridge City Christmas Market eller Southbank Centre Winter Festival, hvor selvstændige forhandlere sælger håndlavede varer.

Afternoon tea på julemanér

Afternoon tea er klassisk i London og i store dele af England, og mange af metropolens fineste hoteller gør ekstra meget ud af den i julen. One Aldwych i Covent Garden tilbyder en festlig afternoon tea med gingerbread, 'cake pops' med appelsin og chokolade samt brioche med kanel og kastanje. The Savoy ved The Strand disker op med sandwiches med fyld af kalkun og tranebær samt andre lækkerier, der bl.a. involverer cognacmousse, gingerbread, kastanje og klementin.

Jul i vinduerne

Vinduesudstillingerne i London har nogle af de bedste designs, som folk kommer fra hele verden for at se. De eksklusive stormagasiner som Harrods, Selfridges og Liberty London konkurrerer hvert år om at have de mest ekstravagante og unikke udstillinger. I år har Harrods bl.a. præsenteret deres Dolce & Gabbana-vindue.

Byen iklædt julelys

Fra slutningen af november frem til januar lyser Kew Gardens op med over en million strålende lys. The Palm House har et ekstraordinært lasershow med kaleidoskop-effekter og lysinstallationer i alverdens former og farver. Familier kan gå på opdagelse i en eventyrverden, nyde en gammeldags karruseltur og også møde julemanden og hans hjælpere fra Nordpolen. Alternativt kan man tage til Oxford Street, Londons berømte shoppinggade, som bliver udsmykket med 1.778 dekorationer med inspiration fra dalende snefnug.

Senest ændret Mandag, 16 juli 2018 06:34

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.