En smuttur til naturen

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Gå på opdagelse i Danmark. Gå på opdagelse i Danmark. FOTOS: Cathrine Cort Koppel

DANSK NATUR: Hvor godt kender vi egentlig flora og fauna i vores eget land? Det er vist ikke noget, vi praler med. Men burde vi ikke kende til det og også kunne forklare vores børn, hvad en kødædende plante er, og hvornår birken springer ud? Der er håb forude. Og snart kommer foråret forhåbentligt også.

Naturen i Danmark er fuld af overraskelser og unikke steder, som nogle af os slet ikke kender. Derfor har Realdania netop lanceret Smutturen, som er en inspirationsguide til 50 danske naturattraktioner, der kan besøges kvit og frit.

De vilde heste i  GulstavGuiden har til formål at inspirere store og små til at tage en tur ud i den spændende natur omkring os, lære den bedre at kende og måske dermed også lægge skærmen lidt på hylden for en stund. Og man kan finde masser af gode tips til naturoplevelser her. Man kan fx læse om Bøllemosen, hvor man kan gå på jagt efter kødædende planter eller Faxe Kalkbrud, hvor man kan finde fosiler på bunden af 63 mio. gammelt hav. Man kan også læse om Livø, hvor en vild sælsafari venter eller forcere bakkerne omkring Gulstav, hvor man kan nyde synet af vilde heste.

På Smutturen.dk kan man finde alle de særlige steder på et Danmarkskort, se billeder og video fra naturoplevelserne og lægge en rejseplan. Der er masser af inspiration at hente til den næste søndagsudflugt, nu hvor foråret forhåbentlig snart er på vej. Eller til en af de små minferier, vi har i vente, som pinsen, Store Bededagsferien eller Grundlovsdag.

Du kan se hele guiden her: https://smutturen.dk

 

 

Senest ændret Mandag, 16 juli 2018 06:33

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.