Påskeoplevelser på ski tæt på Danmark

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Udsigten over søen i Åre. Udsigten over søen i Åre. FOTOS: Karl Hägglund/ Ola Matsson/ Visit Sweden

PÅSKE PÅ SKI: Føler du ikke, at du har fået nok dage på ski - så tag et smut over broen. I Sverige kan du tilbringe påskedagene med hvid sne, blå himmel og lun sol, som toppes med påskehekse, slikregn og hvad der ellers hører den svenske påske til.

I Danmark er påsken en af årets største helligdagsperioder, og for mange danskere giver den lange ferie rig mulighed for at få sne under fødderne en sidste gang, inden skisæsonen slutter. Det viser en netop gennemført YouGov-undersøgelse. Hele 60 % synes nemlig, at det er attraktivt eller meget attraktivt at tage på skiferie i påsken. De ældre 50-70-årige er en smule mindre tiltrukket af at rejse i højtiderne, men 51 % fra aldersgruppen vil dog stadig gerne på ski i påskeferien.

"Påsken er god at tage på skiferie i, da dagene allerede er blevet en del lysere, og solen har mere magt. Skal man ikke afsted i uge 7, er der mange, der i stedet vælger at tage på ski i påsken, og hele 6 ud af 10 danskere synes, det er attraktivt eller meget attraktivt at gøre det. Mange skidestinationer i Sverige gør noget ekstraordinært ud af påsken, da den dels markerer slutningen på en sæson, dels fordi påsken er en vigtig højtid i Sverige med mange traditioner. Den svenske påsketradition for børn ligner lidt fastelavn i Danmark", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Svenskernes påsketraditioner, hvor børnene bl.a. klæder sig ud som påskehekse, rykker ud på løjperne. Skidragt og hjelm må pænt gemme sig under udklædningen, og samtidig er der slikregn i terrænet. Det mest populære børneslik falder som regn over de mange håbefulde børn, der hopper og springer for at få fat i så meget som muligt. Der er også en række sjove skikonkurrencer og det legendariske poolrace, som krydrer påskedagene i det fri og på ski.

LÆS OGSÅ: Vasaløbet er for alle

Guide til anderledes påskeoplevelser i Sverige:

Påskehekse suser gennem det snebeklædte landskab i ÅreAction på ski i Åre
Påsken i Åre mod nord er en sand fest både på løjper og udenfor. For fjerde år i træk afholdes en åben Slopestyle-konkurrence, hvor alle skiløbere, piger og drenge i alderen 11-15 år, kan deltage. For de mindre børn er der ansigtsmaling, hvor alle konverteres til hekse og Valles farverige skiparade, som løber af stablen i alle påskedagene. Skiparaden viser de glade børn udklædt som påskehekse, hvor børnene har tørklæde udenpå skihjelmen og anden fin udklædning udenpå skitøjet. Det er en farverig, traditionel fest, som børnene elsker.

Påskeski med akkompagnement i Sälen
I påskeugerne byder populære Sälen på en række sjove påskeaktiviteter, ikke mindst for poderne. De traditionelle og populære påskeevents, Uppåt Väggen, for både store og små, samt Poolrace, der foregår på Hundfjället, sker påskelørdag. Påsken i Sälen har herudover de seneste år budt på et stort udbud af musikere, og påsken 2018 er ingen undtagelse. Tandådalens klassiske udendørs afterski langfredag er en rigtig populær fest med nogle af Sveriges mest populære entertainere. Også på Experiumtorget i Lindvallen er der udendørs afterski med fuld fart i løbet af påskedagene. Og på Sälfjällstorget holdes påskefesten også med store svenske musikere.

Børn der står op ski i VemdalenGå på jagt efter påskeæg i Vemdalen
I Vemdalen byder påskeweekenden på Big Jump Cup - en klassisk Big Air-konkurrence med lange traditioner. Både unge og gamle, kvinder og mænd, kan være med i konkurrencen. Om man løber på ski, snowboard eller telemark spiller ingen rolle. Alle er velkomne! Påskedagene byder også på parallelslalom, hvor familiemedlemmer eller venner kan udfordre hinanden. Og så er der påskejagt, hvor alle børn leder efter påskeæg på pisterne, så der bliver sat en del chokolade til livs.

Forfriskende gys i Stöten
I Stöten i Sälen blændes der op for hyggen og børnevenlige aktiviteter, når påsken står for døren. Langfredag byder på ansigtsmaleri til børnene og traditionelt påskeskiløb med udklædte børn på pisterne. Flere forskellige skikonkurrencer bliver det også til, fx Blåkulla Trophy, hvor alle familiemedlemmer kan være med. Påskeferien byder endvidere på aftenskiløbet Vargklubbstrofén, som er en slalomkonkurrence for børn, og poolhop-konkurrence bliver der også plads til – med præmie for den bedste udklædning.

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 16:34

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.