Børn sover for lidt

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Når de små skal i seng, er det ikke altid uden kamp. Når de små skal i seng, er det ikke altid uden kamp. Foto: Sovecoach.dk.

NATTESØVN: Mange børnefamilier har dårlige søvnvaner, og det påvirker børn og forældre i negativ retning. Mange forældre er dog godt klar over, at den er gal og kæmper en brav kamp. Alligevel må de nogle gange gennem timelange puttescener med skrig og skrål og masser af gråd.

- Men sådan behøver det altså ikke at være, mener Jeanette Wegge-Larsen fra Sovecoach.dk.

Som specialist i søvnmekanismer og søvnvaner, hører hun ofte om de kampe som børn og forældre har.

- Børnene vil holde sig vågne. Forældrene vil have søvn og ro i huset. Det kan let blive til en kamp om viljestyrke, siger Jeanette Wegge-Larsen.

Den gode vane

boern-sovn-sengAlle forældre vil deres børn det bedste, men børn har forskellig temperament og personlighed, og vaner og betingelser oparbejdes over tid. Det kan derfor være uendeligt svært at finde roden til problemet, når det gælder gode søvnvaner.

Forældrene vil gerne gøre søvn til noget trygt og godt, og over tid har de måske brugt hovsaløsninger, der nu giver problemer.

For børn er fra naturens side udstyret med en "vågen" personlighed. Sammen med temperament og vilje, vil de kæmpe for at undgå at falde i søvn. At falde i søvn skal "læres"

Lær at sove

Gennem de seneste syv år har Jeanette Wegge-Larsen haft sitet Sovecoach.dk og efter eget udsagn hjulpet over 2000 danske børnefamilier med at få gode sovevaner.

Midlet er coaching gennem telefon, rådgivning, besøg i hjemmet, mødregruppeforedrag og foredrag, som det hun holder den 16. september i på Godsbanen i Aarhus.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.