Liv på landet ved skov og bakker

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Farmen ved Maglesø er landbrug, som det burde være. Farmen ved Maglesø er landbrug, som det burde være. Foto: Farmen.

SENSOMMERMARKED: Det årlige sensommermarked på Farmen ved Maglesø finder denne gang sted i den kommende weekend den 30. - 31. august - begge dage fra klokken 11 - 16.

pony-ridning-naturFarmen er velkendt af mange sjællændere, der valfarter hertil, for gården ligger smukt tæt ved Holbæk i de fredede "Vestsjællandske Alper". På under 30 minutter kan man i bil komme fra Roskilde og ud til skønne, grønne bakker, der afgræsses af geder, og børnefamilierne elsker det.

Dette års sensommermarked holdes i samarbejde med La Gare og Vintage House, samt en række andre stadeholdere blandt andet Loppebixen fra Studiestræde i Holbæk. I maskinhallen vil der som noget nyt i år være et rigtigt "gammeldags" loppemarked.

Hjemmeproduktion

Landet over er der i de kommende uger en række sensommermarkeder, men få har et ry ud over den lokale sognegrænse. Farmen har derimod formået at slå sit navn godt fast, fordi man her både oplever den traditionelle markedsstemning, der er aktiviteter for børnefamilier og man kan prøvespise et overflødighedshorn af lækkerier.

Det bliver i markedsdagene mulighed for at smage sig igennem marmelader og chutney fra Lones Køkken i Tølløse, Farmens egen honning, der er nyslynget, fynske kirsebærprodukter, nyhøstede grøntsager fra "Den gamle Gaard" i Ugerløse og andre gode sager.

Antallet af udstillere er i år ekstra højt og spænder bredt. Foruden fødevarer er der også Aloe Vera produkter, som Maja vil vise frem. Dorthe kommer med fine porcelænssmykker og tasker fremstillet af genbrugsmaterialer. Birgit vil vise, hvad uld kan bruges til og Marie kommer med smukt, sart keramik.

God mad

Uden mad og drikke, duer helten ikke. Sådan er det også på Farmen. Derfor servers udskæringer fra gårdens egen lammeproduktion i cafeen - pulled lam i en speciel krydret version.

Pølser til bålet kommer Slagter Henrik fra Dianalund med, og kaffe og kager kan købes "to-go", så man kan tage det med sig rundt i området.

Her er nemlig masser at se på - især for børnefamilier, der vil opleve det dejlige liv på landet.

Livet på landet

Hønsene går ude og får og geder går tæt på parken. Lån et tæppe og læg på ryggen, kig op i himlen og oplev, hvordan børn i gamle dage fandt roen - midt i det fredede istidslandskab blandt brægende får og kaglende høns.

grisBagefter kan man jo passende kigge på, når den meget erfarne hyrdeinstruktør Camilla Runchel, laver opvisning med får. Camilla har konkurreret i opvisning over hele Europa med får, kvæg og ænder med sine Australian Shepherds. Opvisningen foregår lørdag og søndag omkring klokken 13.

Hvis man kan lide at fiske, er der fri fiskeri i den nærliggende sø hele weekenden. Her er gedder, karusser og sudere samt andre fisk klar til krogen. Farmen er i denne weekend en unik mulighed for at opleve livet på landet, som det burde være.

Senest ændret Mandag, 25 august 2014 07:37

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.