Oplev økologisk landbrug

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Økologisk Høstmarked blev sidste år besøgte af over 60.000 gæster. Økologisk Høstmarked blev sidste år besøgte af over 60.000 gæster. Foto: Økologisk Landsforening.

HØSTMARKED: Hele tre ud af fire danskere mener, at børn skal vide, hvor maden kommer fra. Det bliver der god mulighed for i denne weekend, hvor de traditionelle Økologiske Høstmarkeder finder sted.

Langt hovedparten af børn har i dag ingen tilknytning til landbruget, og få ved egentlig, hvordan mælk, æg og bøffer bliver til. Det skal børn vide, mener 75 procent af danskerne ifølge en undersøgelse, der for nylig blev foretaget af A&B for Økologisk Landsforening.

Derfor er forventningen da også, at der i lighed med tidligere år, bliver run på, når 76 store og små økologiske gårde åbner op til dette års Økologisk Høstmarked.

Oplev økologien tæt på

I 2013 tog mere end 60.000 imod invitationen til at klappe en kalv, nusse et får, snakke med søde lam, glo på en ko, køre med landmandens traktor i marken eller smage de mange forskellige økologiske produkter.

- Børnene kan opleve naturen, råvarerne og dyrene i børnehøjde. Eller tumle i den økologiske, usprøjtede halm, se køerne blive malket eller smage den friskpressede økologiske æblejuice, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening.

Det er Økologisk Landsforening, der arrangerer høstmarkederne landet over. Undersøgelsen, som foreningen har fået lavet i denne forbindelse, viser også, at antallet af gårdbutikker i Danmark er fordoblet på kun to år.

Fordoblingen ligger helt på linje med, at 88 procent af danskerne gerne vil købe lokalt producerede fødevarer.

- Høstmarkederne er derfor også en oplagt mulighed for voksne til at finde ud af, hvilke økologiske fødevarer, der laves i ens lokalområde og gå på jagt efter gode, øko-produkter i de mange økologiske gårdbutikker, som holder åbent på gårdene, siger Birgitte Nygaard.

Økologi

En liste over gårde, der er med i Økologisk Høstmarked, kan findes her www.høstmarked.dk.

Der er i gennemsnit 30 procent flere vilde planter og dyrearter på og omkring økologiske arealer.

Når du vælger økologi, siger du samtidig farvel til 332 E-numre i din mad.

Senest ændret Torsdag, 28 august 2014 14:51

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.