47.000 til Økologisk Høstmarked

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
De Økologiske Høstmarkeder har siden 1993 trukket en million gæster ud på landet. De Økologiske Høstmarkeder har siden 1993 trukket en million gæster ud på landet. Foto: Økologisk Landsforening.

ØKOLOGI: I weekenden havde 76 økologiske gårde i hele landet åbnet stalddøren for gæster. 47.000 danskere tog imod invitationen til at se, hvordan landbrug også kan drives.

Blandt gæsterne til Økologisk Høstmarked var der mange børn, der fik mulighed for at lege i halmen, klappe grise, køer og får og ikke mindst smage på de økologiske varer.

- Selv om der kom masser af regn i weekenden, ville mange opleve økologisk landbrug. Det vidner om en meget stor interesse for økologi. Til Økologisk Høstmarked møder danskerne de landmænd, der står bag de økologiske varer, og de oplever, hvordan man med sine indkøb i hverdagen kan være med til at gøre en forskel for naturen og dyrene, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening – Danmark forening af økologiske landmænd, virksomheder og forbrugere.

Børn lærer om mad

Et af formålene med de Økologiske Høstmarkeder er, at lære børnene, om hvor maden kommer fra.

- De fleste børn har ingen tilknytning til landbruget, men til Økologisk Høstmarked oplever børnene økologisk landbrug i børnehøjde. På nogle gårde har de eksempelvis prøvet at male korn eller valse havregryn, hive økologiske grøntsager op af jorden eller se øko-køerne blive malket, siger hun.

Tre ud af fire danskere mener da også – ifølge en ny undersøgelse – at det er vigtigt eller meget vigtigt at børn ved, hvor maden kommer fra.

Økologi trækker

Siden de økologiske høstmarkeder fandt sted første gang i 1993 har over en million danskere været på gårdbesøg.

- Det lykkes kun fordi, værterne er meget engagerede og rigtig gode til at skabe et stemningsfuldt og autentisk arrangement. Det skal de have en stor tak for, siger Birgitte Nygaard.

De Økologiske Høstmarkeder indledte den økologiske uge 36, der er en hyldest til økologien. Læs mere om den økologiske uge her.

Senest ændret Mandag, 01 september 2014 07:45

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.