Allergivenlig børnehave

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Børnehuset Evigglad lægger stor vægt på indeklimaet. Derfor valgte man MI-fri maling. Børnehuset Evigglad lægger stor vægt på indeklimaet. Derfor valgte man MI-fri maling. Foto: Espen K. Nielsen, Rockidan.

SUNDHED: En børnehave skal ikke give børn allergi, så i Børnehuset Evigglad i Aabenraa er de hvide vægge malet med en maling, der ikke indeholder allergifremkaldende konserveringsmiddel med det skrækkelige navn methylisothiazolinone (MI).

- Vi stod for at skulle male, da der kom fokus på maling og allergi i medierne, og fra det tidspunkt var vi ikke i tvivl om, at vi ville undgå konserveringsmidler, hvis overhovedet muligt, fortæller Anne Therkelsen Schultz fra Børnehuset Evigglad.

Der er ikke på nuværende tidspunkt børn, der har allergi i Evigglad, men børnehaven har ønsket at forebygge. Derfor har man også en økologisk kostpolitik på stedet.
I børnehuset ville man dog heller ikke undvære de hvide vægge, for de giver lyse rum.

- Vi valgte, at vi hellere ville have hvide vægge, og så lade møbler og inventar sørge for farverne. På den måde kan vi ret let lave variation i farverne uden at skulle til at male om, og så får vi heller ikke problemer med at ramme farven igen, hvis en af væggene på et tidspunkt trænger til en opfriskning, uddyber Anne Therkelsen Schultz.

Privat børnehave

Evigglad er en privatbørnehave, der har åbent 24 timer 36 dage om året. Det er fars og mors arbejdstider, der afgør, hvornår børnene kommer og går. De mange timer i en institution betyder også, at indeklimaet skal være i orden.

Derfor gik jagten på en MI-fri maling ind efter at en tv-udsendelse havde vist de skrækkelige eksempler på allergi forårsaget med traditionel maling.

Personalet og hjælpere har selv stået for omdannelsen af bygningen, der tidligere blev brugt til Center for Undervisningsmuligheder.

Resultatet er en flot, lys institution. Indemalingen CapaFixx, der er fremstillet hos Caparol i Tyskland, er ifølge producenten den første standardmaling til indebrug, som ikke indeholder MI. Malingen forhandles i Danmark af virksomheden Rockidan.

Senest ændret Mandag, 15 september 2014 07:06

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.