Dykkerparadiset Lillebælt

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Lillebælt er kendt som et dykkerparadis, og nu beriges bæltet med to nye stenrev. Lillebælt er kendt som et dykkerparadis, og nu beriges bæltet med to nye stenrev. Foto: Middelfart Kommune.

NATUR: Middelfart Kommune vil i løbet af efteråret lave to helt nye stenrev tæt ved kysten. Lillebælt er i forvejen et sandt paradis for dykkere, der vil udfordre sig selv.

Lige uden for den maleriske fynske by Middelfart finder man allerede nu dykkere fra Danmark og udlandet. De kommer for at opleve noget af verdens smukkeste dykkervand, og snart får de endnu mere at dykke efter:

- Med de to nye rev skaber vi et unikt oplevelsesrum for dykkere og samtidigt et godt udgangspunkt for formidling af marine naturtyper som stenrev og det særlige liv, der udvikles omkring dem, siger borgmester Steen Dahlstrøm.

Idémanden bag stenrevene er havbiolog og kredsformand i Friluftsrådet Søren Larsen, der har samarbejdet med Middelfart Kommune om projektet.

- Med de nye rev kan både nybegyndere med snorkler og erfarne dykkere med flasker opleve naturen helt tæt på. Hvorfor tage til Rødehavet eller Australien, når man kan dykke ved Snævringen i Lillebælt, siger Søren Larsen.

De nye rev er udformet i samarbejde med Rambøll, og stenrevene er formentlig færdige inden årets udgang. Revene i Lillebælt bliver en endnu en del af det mangfoldige turisttilbud, der efterhånden findes i området.

Senest ændret Søndag, 12 oktober 2014 07:28

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.