3 tip redder din hund og kat i julen

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Man kan med få forholdsregler undgå at hunden eller katten må til dyrlægen i julen. Man kan med få forholdsregler undgå at hunden eller katten må til dyrlægen i julen. Foto: AniCura Københavns Dyrehospital.

LIVSFARLIGT: Danske hunde og katte sluger juledekorationer, julepynt og chokoladejulekalendere i december og må ofte hastebehandles hos dyrlægen.

Hvis man har hund eller kat, så er der ekstra god grund til at holde dem i "kort snor" i december. I særdeleshed når, man er hjemme. Mange hunde og katte kommer nemlig ved et uheld til at spise julepynt, ler- og trædekorationer, nødder, julekalendere med chokolade, juleknas og indpakningspapir i julemåneden.

For mange af dyrene har det så alvorlige konsekvenser, at de må til dyrlægen og behandles med det samme eller opereres.

Hund og kat hos dyrlægen

Danmarks største dyrehospital, AniCura Københavns Dyrehospital, har hver eneste december et rykind af kæledyr med ofte "ufordøjelige julegenstande" i halsen eller i mavesækken.

dyrlaege-kat- Det er meget almindeligt, at vi får et par henvendelser om dagen i december. Der er hovedsageligt tale om dyr, der kommer fra hjem med megen julepynt. De værst ramte dyr bliver vi nødt til at operere, hvis vi ikke kan tømme deres mavesæk, ellers dør de, hvilket af og til også sker, siger Jens Eslau, dyrlæge og adm. direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital.

Unge hunde og katte er ofte legesyge. Derfor vil de helt naturligt lege og bide i lysestager, indpakningspapir, glimtende julepynt, juledekorationer og konfetti. Især hvis de oven i købet kan finde en godbid.

Symptomer hos dyrene

Hunde og katte mister ofte appetitten, hvis de har fået ufordøjelige genstande ned i maven. Andre symptomer vil typisk være, at dyrene vånder sig og måske ikke længere har lyst til at røre sig. Samtidig kan dyrene have smerter eller føle fysisk ubehag, hvis man rører dem på maven.

hvalp-julepynt- For at forebygge at ens kæledyr forspiser sig på julepynten, anbefaler vi, at man placerer ting, som dyret kan sluge, uden for dets rækkevidde. På den måde frister man ikke hunden eller katten. Har hunden eller katten slugt noget og er blevet skidt tilpas, anbefaler vi, at man får en injektion med et brækmiddel, så hunden eller katten gylper fremmedlegemet op. Vores skadestue og dyrlæger er klar med akuthjælp 24 timer i døgnet, siger Jens Eslau.

Stikker man fingre i dyrets mund, ender man med at blive bidt, så det skal man undgå. Lad dyrlægen klare de lægelige problemer, når dyret kommer hjem så kan ejeren træde til med masser af kærlighed og omsorg.

3 TIP: Undgå problemer for hund og kat

1. Julepynt, juledekorationer, julekalendere med fyld, chokolade, indpakningspapir, nødder og andre ting skal placeres uden for dyrenes rækkevidde.
2. Hvis hunden eller katten har smerter eller besvær med vejrtrækning eller fordøjelse, bør du undersøge det nærmere. Hold derfor ekstra øje med dit kæledyr i julen.
3. Kør til dyrlægen, hvis din hund eller kat har spist noget, der skal op fra mavesækken.

Senest ændret Søndag, 14 december 2014 17:03

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.