Mexicansk mønt fundet på Lolland

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Denne lille, sjældne mønt blev fundet i jorden på Lolland. Denne lille, sjældne mønt blev fundet i jorden på Lolland. Foto: Nationalmuseet.

ARKÆOLOGI: En amatørarkæolog fandt for nylig en spansk 2-real, der er fremstillet i Mexico. Det sjældne fund er nu på Nationalmuseet.

Sølvmønter fra den spanske krones miner i Mexico kom i 1600-tallet med skib over Atlanterhavet til Spanien. Herfra blev de gennem handel spredt til alle kroge af verden.

En af de spanske mønter landede i Blans på Lolland, og her 500 år senere blev den så gravet frem af amatørarkæolog Toben Chrstiansen. Herfra kom den til det lokale museum og er nu på Nationalmuseet.

Danefæ

Mønten er danefæ og kan ses af offentligheden fra den 30. januar.

Spaniens kolonier i Mellem- og Sydamerika blev suget for guld, sølv og andre værdier, og den lille flig - i form af en mønt - endte til sidst i Danmark.

- Jeg blev meget overrasket og begejstret, da mønten havnede på mit skrivebord til danefæundersøgelse. Det er langtfra hverdagskost, at sådan en dukker op i Danmark, fortæller Line Bjerg, som er museumsinspektør på Nationalmuseet og tog imod mønten.

Senest ændret Tirsdag, 13 januar 2015 16:09

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.