Vi vil have sund mad i hallen

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Vi skal lære at spise sundere - også i idrætshallen Vi skal lære at spise sundere - også i idrætshallen Foto: Arla.

SUNDHED & SPORT: Når man gør noget ud af sin sport, så giver det ingen mening at sætte det hele til igen i sportshallens cafeteria.

Det mener seks ud af ti danskere i en ny undersøgelse om sundhed og sport.

Men når man så er i hallen, står det skidt til. Således viser undersøgelsen, at selvom vi ønsker at leve sundt, så køber vi fritter og pølser i mange tilfælde. Grillmad, slik og is ligger på en top tre, der viser de mest købte madvarer i hallen.

Forældre lokker deres børn med ind i de dårlige vaner. 30 procent køber is eller slik til børnene. 28 procent køber sodavand og 27 procent giver de små pommes frites.

idraetshal-mad-sport-sundSund kost og sport

Arla, Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund vil nu gøre et forsøg på at puffe hallerne i den rigtige retning, og Arla vil sætte kølere og automater med mejeriprodukter op i samarbejde med hallernes inspektører.

- Vi synes, vi kan gøre det lidt bedre, når de mest købte madvarer til børn i sportshaller er slik, is, sodavand og pommes frites. Der skal være flere gode alternativer til både voksne og børn, siger Tomas Pietrangeli, direktør for Arla i Danmark.

Der er allerede opstillet kølere og automater i 30 sportshalller, men målet er at komme op på 150-200 haller i løbet af 2015.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.