Se Kenya på computeren

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Nu kan man komme på safari i Kenya hjemme fra sin egen stue. Nu kan man komme på safari i Kenya hjemme fra sin egen stue. Foto: Kenyas Turistråd.

VIRTUEL: Google har netop lanceret en såkaldt virtuel safari til Kenya via Street View. Det er en rejse til hjertet af Kenyas storslåede og meget smukke natur, og rejsen kræver hverken planlægning, hoteller, booking eller flybilletter.

Alligevel kommer man helt tæt på det fantastiske dyreliv med det nye Street View samarbejde med Save The Elephants.

Elefanter og leoparder

En leopard krydser savannen, en elefantunge bader i en mudderpøl og zebraer græsser intetanende om de farer der lurer. I baggrunden kan man se bjergene.

Sådan opleves Street View Imagery of Kenya ved hjælp af Google Street View - opleve at være i Kenya - bare hjemme foran pc'en.

Det rige dyreliv i det nordlige Kenya, giver mulighed for at betragte dyr på en måde, som man ikke tidligere har haft mulighed for.

safari-savanne-kenyaKenya er dyrenes paradis

Kenya har en lang række interessante steder blandt andre Lewa Wildlife Conservancy, Samburu National Reserve og rednings- og rehabiliteringscenteret The David Sheldrick Wildlife Trust i Nairobi National Park.

Disse tre naturområder er alle med i Google Street Views samarbejde med organisationen Save The Elephants.

Kampen mod krybskytter

Samarbejdet har til hensigt at sætte fokus på bevarelse af Kenyas dyreliv med særligt fokus på Kenyas elefantbestande.

Elefanterne er meget eftertragtede blandt krybskytter, fordi de har så smukke elfenben, der kan forarbejdes til alt fra skakbrikker til smykker.

Billederne i Google Street View er fra februar 2015, hvor en Google Street View Car tog på eventyr i de tre områder i det nordlige Kenya.

Kenyas dyreliv

En virtuel safari kan naturligvis aldrig sammenlignes med en rigtig safari on location. Men det giver en fantastisk mulighed for at lære om den brede vifte af dyrearter, man finder i Kenya.

Samtidig er det en mulighed for at stifte bekendtskab med alle de initiativer, der bliver gjort for at bevare de mange arter.

Derfor er initiativet også noget, der sikkert vil vække glæde i mange skoler som led i undervisningen.

70 elefantfamilier

Gennem lang tid har Save The Elephants overvåget over 70 elefantfamilier i Samburu National Reserve, som man kan opleve på skærmen. Ud over de skønne dyr, kan man i nationalparken også opleve Samburu-krigerne og deres kultur.

safari-kenya-zebra-graesI 1977 blev The David Sheldrick Wildlife Trust oprettet med henblik på at hjælpe dyr i nød - herunder elefantunger, der på grund af krybskytteri har mistet deres mor.

På Google Street View kan man se, hvad centeret gør for at skabe en ny og bedre tilværelse for elefanterne.

Man kan krydse den åbne savanne i det grønne landskab omkring Lewa Wildlife Conservancy.

Zebraer og elefanter er her beskyttet mod krybskytterne. Lewa Radio Command Center tracker nemlig hele tiden dyrenes bevægelser, og kan dermed holde øje med eventuelle krybskytter.

Prøv selv Street View imagery of Kenya her.

Senest ændret Lørdag, 10 oktober 2015 06:15

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.