Kærlighed på Nationalmuseet

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Kærligheden bliver fejret i februar på Nationalmuseet. Kærligheden bliver fejret i februar på Nationalmuseet. Foto: Jacob Nyborg Andreassen/Nationalmuseet.

LOVE: Nationalmuseet er måske ikke det sted, man sådan lige styrter hen for at opleve en hed weekend og Valentinsdag, men måske skulle man give det en chance.

Nationalmuseet inviterer i anledning af Valentinsdag til en varm weekend om den svære kærlighed. Oplev opvisninger, chokoladehjerter, foredrag og Lunch-klassikeren "Vilde Hjerter", amourøse vibes og brunch. Alt sammen i kærlighedens tegn.

Sexet sjæler

"What a wicked game to play" hedder det om kærligheden på Chris Isaaks sexede sjæler "Wicked Game" fra soundtracket til David Lynchs love story "Vilde Hjerter".

De fleste ved vist godt, at kærligheden ikke er så nem at håndtere, så helt ved siden af er det ikke med den betegnelse. Derfor er det også kærlighedens sære, mystiske og viltre væsen Nationalmuseet har valgt at fejre i weekenden omkring "de elskendes helligdag" - 12.-14- februar.

Fejring af Valentinsdag på Nationalmuseet

Kærligheds NatNight- 12. februar, kl. 16.00 - 22.00

• Sidste år blev Lene Konrad landskendt som deltager i "Gift Ved Første Blik". Hun blev gift med Poul – men ægteskabet var ikke uden problemer. Lene fortæller om sine oplevelser som single i slutningen af 20'erne og om de overvejelser hun havde for programstart. Psykolog Thomas Markersen kommer med sit bud på vores høje forventninger til kærligheden og den kommende partner.
• Lennie Ragnhof fra blomsterforretningen Guldblomst tilbyder et helt specielt kærlighedssortiment.
• Se eller gense kultinstruktøren David Lynchs vilde Guldpalme-vinder "Vilde Hjerter" med Laura Dern og Nicholas Cage som de forelskede.
• Hør om nogle af danmarkshistoriens mest dramatiske kærlighedshistorier – fra Struenses og Caroline Mathilde til Elvira Madigan og Sixten Sparre.
• I foredraget "Himmelsengens højsang – sengesymbolik i renæssancen" er det muligt at høre om, hvorfor og hvordan ægteskab og børn blev prioriteret før kærligheden i renæssancen.
• Du kan også medbringe dit omtrentlige fødselstidspunkt, dato og fødeby og derefter får lagt dit kærlighedshoroskop af astrologerne Calvin Keen og Karl Aage Jensen fra Astrologihuset.

I hele februar kan du lade hjertet guide dig. Tag på date med din udkårne gennem kærlighedshistorien.

• Inviter din udkårne på en date og gå på opdagelse på museet med vores gå-selv-hjerteguide ved hånden.
Valentinsomvisning - 13. februar og 14. februar kl. 13.00 og 14.00 på Nationalmuseet
• Kunne man flirte i 1700-tallet? Få en omvisning i anledning af Valentinsdag og hør om følelser, romantik og forelskelse igennem de sidste 340 års Danmarkshistorie.

Valentinsbrunch i Restaurant Julian - 13. + 14. februar og 20. + 21. februar i Nationalmuseets restaurant.

• Brunchen er overdådig og er inspireret af kærlighed og lystvækkende ingredienser.

Kongernes kærlighed - 13. februar og 14. februar kl. 11.00, 13.00 og 14.00 på Christiansborg

• Gift ved første blik er bestemt ikke noget nyt. Det var nærmere reglen i kongehuset i gamle dage. Her blev ægteskab indgået af politiske grunde, og måske derfor gik kongerne også af og til på grisestien. Få en omvisning på Christiansborg og mød de mest kendte og kulørte elskerinder fra Kirsten Munk til Grevinde Danner.

Senest ændret Torsdag, 11 februar 2016 21:00

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.