Fire næsten gratis sommeraktiviteter

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En tur ved Vesterhavet er en billig aktivitet, og havet er skønt i al slags vejr. En tur ved Vesterhavet er en billig aktivitet, og havet er skønt i al slags vejr. Foto: Fritidsmagasinet.

BILLIGT OG SJOVT: Sommeren og efteråret er det tidspunkt på året, hvor danskerne plejer at bruge allerflest penge. Mange vælger at tage ud at rejse, hvor der ikke skal spares på noget eller kaster sig over aktiviteter herhjemme i Danmark.

Men sommer- og efterårsferie behøver ikke at være en dyr fornøjelse. Slet ikke herhjemme, hvor der er masser af muligheder for at få en masse spændende oplevelser, uden at man skal have den helt store pengepung op ad lommen.

Hvis du mangler lidt inspiration til en række sjove og billige ferieaktiviteter, så kommer der her fire forslag.

1: Tag på stranden

Vejret herhjemme kan være særdeles drilsk, ligesom det også har været i år, men når vejret endelig er godt, så skal man ikke snyde sig selv for en tur på stranden. Her kan man både nyde godt af solen, lege i de til tider vilde bølger eller lade sig køle af i det kolde vand.

Derudover kan man med fordel også medbringe en lille kurv med noget lækkert mad eller måske en bold, som man kan spille med i vandet.

Rent prismæssigt kan man derfor få mange timers sjov for ganske få penge, da de fleste familier allerede ligger inde med rigelige mængder solcreme.

Derudover kan det være, man må slippe en skilling til en is eller to undervejs. Hvis der er for langt til stranden kan man også tage i friluftsbad med familien for omkring 100 kroner.

2: Tag børnene gratis med på museum

Hvis man i stedet er mere til fordybelse, så er ferien også en oplagt mulighed for at lægge vejen forbi en af de mange danske museer, der har helt eller delvist gratis entre.
Alle Danmarks statsanerkendte museer har således gratis adgang for alle under 18 år.

Listen over statsanerkendte museer er lang og inkluderer blandt andre Kvindemuseet, Louisiana - Museum of Modern Art og Aros Kunstmuseum i Aarhus, hvor man altid kan se den seneste nye moderne kunst og besøge de verdensberømte regnbuefarvede skylightvinduer.

Man kan også vælge at besøge frilandsmuseer som enten Hjerl Hede i Vestjylland eller Den fynske landsby på Fyn eller tag ind på Christiania i København.

3: Lav en rigtig familiemiddag

En anden ting man kan gøre som familie er at bruge en hel dag i køkkenet sammen, hvor man laver en sand festmiddag.

Dette er både ekstremt hyggeligt og både børn og voksne kan lære noget nyt – både om hinanden og at lave mad. Selvom denne mulighed ikke er helt gratis, er det dog langt billigere at lave mad derhjemme end at tage hele familien med på restaurant.

4: Tag på et weekend ophold

En sidste mulighed man kan benytte sig af, hvis man ikke har råd eller tid til at tage på en hel ferie, men stadig har behov for at slappe af kan være at tage på et kort weekendophold enten til Sverige, Norge eller måske herhjemme, hvor man kan finde mange billige wellnesstilbud.

Her kan man koble af og slappe af, og et weekend ophold behøver ikke at koste mere end 1000 kroner per person.

Hvis du selv kender nogle der kunne trænge til en lille ferie kan du eventuelt forære dem et gavekort, da der findes masser af gode sommeroplevelser til små penge.

God fornøjelse med de næsten gratis aktiviteter.

Senest ændret Fredag, 26 august 2016 07:09

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.