Kevin Magnussen vil se flere reflekser

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Kevin Magnussen vil have børn og unge til at bruge reflekser i trafikken. Kevin Magnussen vil have børn og unge til at bruge reflekser i trafikken. Foto: FDM.

BLIV SET: Formel 1-køreren Kevin Magnussen vil have flere børn til at bruge reflekser, for det hjælper til at blive set i trafikken.

Det skal være sejt at bruge refleks, og det er FDM og tilsvarende søsterklubber i Europa, der står bag kampagnen, der sigter mod at får ungerne til at blive bedre til at bruge de glimtende reflekser.

LÆS OGSÅ: Vinterdæk til vinterferien

Trafiksikkerhed for børn

Kevin Magnussen dansk ambassadør for kampagnen, og han opfordrer børnene til at være med på ideen, for de gode vaner begynder tidligt - det gælder ikke mindst i trafikken.

Med den mørke tid lige om hjørnet er der ekstra god grund til at lytte til refleks-ambassadøren.

- og foruden mørke kommer...

dis og nedsat sigtbarhed, hvilket gør det til et must at bruge refleks.

Dårlig sigtbarhed gør det nemlig meget svært for bilisterne at se andre medtrafikanter som cyklister og fodgængere.

- Selv om ens køreegenskaber er helt i top, er man så godt som chanceløs, hvis man kommer kørende på en mørk vej, og der pludselig dukker et barn op uden reflekser. Derfor vil jeg gerne være med til at gøre det lidt sejere for børn at bruge reflekser i trafikken. Det kan redde liv, og derfor er det vigtigt, at man sørger for, at man bliver set, siger Kevin Magnussen.

Formel 1-kørere fra hele Europa

Rundt omkring i andre europæiske lande er en række Formel 1-kørere også med som kampagne-ambassadører for at højne trafiksikkerheden. Blandt andre Nico Rosberg og Felipe Massa.

- Trafiksikkerhed skal ikke bare være en løftet pegefinger, derfor er det vigtigt for os, at kommunikere i øjenhøjde til børnene i de mindste klasser med en video, som de synes er sjov. Reflekser kan godt være både seje og sjove, og hvis forældrene hjælper til, kan børnene få gode vaner med fra en tidlig alder, siger Dennis Lange, konsulent i FDM.

Husk refleks i by og på land

Det rigtige udstyr er vigtigt, uanset om man går eller cykler i byen eller på landevejene.

På landeveje er der for det meste ingen cykelstier eller fortove, og i byerne bliver de mange andre lyskilder reflekteret i bilernes forruder. Det gør det svært at se de bløde trafikanter.

Det er her reflekserne kommer ind. For de er med til at reflektere bilens lys, så bilisten ser de andre. Mange gange er det nemmere for en bilist at se refleksen glimte end lys fra en cykellygte.

- Reflekser kan have sjove former og farver. Det er en god ide at sætte en refleks på begge sider af overtøjet. Reflekserne bør desuden sidde lavt, så bilernes lys rammer dem. Skoletasken er også en god mulighed for at gøre sig ekstra synlig, her kan man med fordel sætte ekstra reflekser på. Og så er det godt, hvis mor og far også trækker i refleksvesten, siger Dennis Lange fra FDM.

Senest ændret Søndag, 02 oktober 2016 07:10

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.