Få de rette damesko med på storbyferien

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
New Feet sneakers med stødabsorberende indlægssål og hælkappe i sort/grå. New Feet sneakers med stødabsorberende indlægssål og hælkappe i sort/grå.

GODE SKO: Det er yderst vigtigt at få pakket det rette fodtøj med i kufferten – uanset om du skal på sightseeing i storbyen, til sydens sol eller på vandretur i det skandinaviske terræn. Det er dog ikke altid lige let at udvælge de rette sko til ferien – især ikke som kvinde. Hvilke kriterier skal man vælge ud fra? Og hvor mange par skal man medbringe?

Når kursen er rettet mod storbyen, er det ikke kun vandrefodtøjet, der skal pakkes ned i kufferten. En storbyferie indebærer meget mere end blot vandring i det fri; den byder på alt fra aktiv sightseeing og shopping til fine restaurantmiddage og natlige festligheder.

Vi har derfor udarbejdet en lille guide til dig, der ønsker at udvælge det rette fodtøj til din storbyferie.

LÆS OGSÅ: Syv gode råd til at rejse billigt i efterårsferien

skechers-sort-tekstil-og-memoryfoam-saalSneakers og sandaler til sightseeing

Når der er en hel by, der skal udforskes, kan det snildt tage flere dage at besøge de forskellige seværdigheder, der er skrevet på listen over 'must see' attraktioner. Du kommer selvsagt til at gå meget – og længe.

Det er derfor nødvendigt at træde i et par komfortable sko, der tilfører foden åndbarhed og støtte samt er stødabsorberende, når foden møder den hårde grund. Undgå således at klemme foden ned i stramt fodtøj med flad bund, hvis du vil slippe udenom ømme, vabelbefængte fødder efter en lang dag på gåben.

Ved at have komfort, støtte og åndbarhed i baghovedet, når du vælger dine "sightseeing-sko", går du ikke helt galt i byen. Selvom du måske skal gå rundt i 28 graders varme, vil dine fødder takke dig for ikke at tvinge dem ned i et par fladbundet ballerinaer eller små sandaler med tå-rem.

Vi kommer her med fire bud på, hvilke skotyper, du trygt kan iføre dig på sightseeing i storbyen.

geox-blaa-ruskind-med-sten-og-lynlaasKomfortable sneakers: Det vil ofte gå an at finde de gamle kondisko, fra bagerste række på skohylden, frem, når du skal ud og gå langt. Men hvis du vil opnå ultimativ komfort på de lange gåture i byen, anbefaler vi sneakers med stødabsorberende og kølende indlægssål, hvilket tilfører dine fødder den optimale komfort. Således sikrer du, at dine fødder er klar til flere dages sightseeing, shopping og natlige udskejelser.

Du kan eksempelvis vælge SKECHERS med stødabsorberende memory-foam indlægssål eller New Fleet sneakers med lignende indlægssål og hælkappe.

Derudover leverer mærket GEOX sneakers med åndbar gummisål, som kan give dine fødder det perfekte underlag på de lange gåture.

gabor-sort-skind-sandal-med-anaconaprintSandaler med gummisål: Du behøver dog ikke at iføre dig et par lukkede sneakers for at tilføre dine fødder komfort på de lange gåture.

Du kan sagtens kombinere komfort, feminin æstetik og åbenhed – så længe sålen og pasformen er designet til at tilføre foden støtte. Det er således muligt at træde i stilfulde sandaler med god gummisål, så du stadig opnår tilpas komfort.

new-feet-sandal-i-hvidgraa-nubuckSandaler af sneaker-kvalitet: Hvis du derimod vil opnå den optimal komfort, som ved en sneaker, men ønsker at bevare sandalens åbenheden, kan du også iføre dig et par Green Comfort sandaler.

Sådan en robust sandal har justerbare velcro-remme samt stødabsorberende indlægssål.

Den kombinerer således åbenheden med komplet komfort.

gabor-sort-ruskind-med-sort-gummisaalBallerinaer med komfort: Ballerinaer behøver ikke at have flad bund og tynd sål. De kan også være yderst komfortable med blød luftpolsteret gummisål og tyk indersål.

Hos blandt andre Gabor finder du sådanne ballerinaer, der ikke blot er lette og æstetiske, men også tilføre dine fødder komfort og velbehag på de kilometerlange gåture i storbyen.

green-comfort-ballerina-i-sort-skindDu kan desuden vælge at gå skridtet videre og investere i et par Green Comfort ballerinaer, der sikrer dig optimal pasform og komfort via den velkendte velcro-rem, gummibund og udtagelig stødabsorberende indlægssål.

Elegance og skokomfort til aftenen

På en storbyferie møder du formentlig ikke de helt store kulturforskelle, når det kommer til restaurantbesøg og nattens udskejelser. Det kan dog betale sig at lade dine kilometerhøje yndlingsstilletter blive hjemme på skohylden.

Selvom du naturligvis har sørget for at gå rundt i et par komfortable "sightseeing-sko" i løbet af dagen, vil dine fødder stadig kunne mærke de mange timer i streg, de har været aktive. Vi anbefaler således at tage dette aspekt i betragtning, når du udvælger dine "aften-sko".

Dog behøver du ikke nødvendigvis at gå på kompromis med femininiteten og æstetikken i dit skovalg til aftenens outfit. Overvej i stedet, hvordan du kan kombinere æstetik og komfort, så du både kan vende blikke samt vende hjem med fødderne intakte.

Vi har her opstillet vores bud på, hvordan elegance, femininitet og æstetik kan kombineres med komfort og behagelig pasform.

gabor-sort-skind-stoevle-med-pyntelynlaasStøvletter: Som navnet afsløre er en støvlette en "let støvle", der er kort i skaftet, hvilket giver den et ekstra strejf af elegance og femininitet uden at gå på kompromis med den komfortable pasform. Den er således behagelig at bevæge sig rundt i, når du skal ud og spise på fin restaurant eller en tur på cocktailbar.

Blandt andre Gabor tilbyder en lang række flotte og elegante støvletter i skind, med eller uden lille hæl, der vil gå perfekt til ethvert aftensoutfit på din storbyferie.

gabor-sandfarvet-ruskind-med-kile-haelPumps med kilehæl: Hvis du ønsker at tilføre lidt ekstra højde til aftenens outfit uden at komprimere komforten, anbefaler vi pumps, eller stiletter, med kilehæl.

clarks-blaa-ruskind-sko-med-kilehaelDisse pumps er som skabt til dig, der ønsker det bedste fra begge verdener; du får både højde, elegance, behagelig pasform og komfort. Du kan endda finde pumps med kilehæl i forskellige højder, farver og materialer samt med blød gummisål for ekstra komfort.

peter-kaiser-sort-silke-sandal-med-elastikremSandaler med lille hæl: Det er ingen skam at ville have en åben, let og fin sko på, når du skal i byen om aftenen. Sandaler med en lille højde kan både være chikke og give foden komfort; det handler blot om kvalitet og materialer. Så hvis sandalen er fremstillet i gode kvalitetsmaterialer, der giver foden komfort, har du intet at frygte.

Tilpas skovalget dig og dit behov

Det er naturligvis ikke muligt at skære alle over én kam – vi er alle forskellige. Og gudskelov for det. Du skal derfor kun bese ovenstående skoforslag som generelle bud på, hvordan dine fødder vil kunne komme helskindet igennem en aktiv storbyferie.

Tilpas derfor dit skovalg efter din stil og dine behov – det kan jo sagtens være, dine fødder klarer sig fint i et par Converse sko eller opnår tilpas komfort i dine yndlingsballerinaer.

Du skal således blot betragte vores lille sko-guide som en inspirationskilde til næste gang, du skal finde fodtøj til en aktiv storbyferie.

Billederne i artiklen er lånt hos:
Knsko.dk
Gaborshop.dk
Jacoform.dk

Senest ændret Fredag, 23 september 2016 12:05

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.