×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 147

Syv gode råd til at rejse billigt i efterårsferien

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Du kan spare mange penge blandt andet ved at søge efter rejser incognito på nettet. Du kan spare mange penge blandt andet ved at søge efter rejser incognito på nettet. Foto: Unplas.com

BILLIG FERIE: Uge 42 står for døren, og for mange danskere er det lig med en tiltrængt ferie. Efterårsferien kan trække tænder ud i budgettet, men sådan behøver det nødvendigvis ikke at være. Ved at følge en række simple råd bliver ferien mere overskuelig rent økonomisk, og der kan let være store besparelser at hente.

Læs videre og bliv klogere på en billig finansiering til ferien, så du ikke behøver låne penge hos Danske Bank, Santander eller et andet pengeinstitut for at få råd.

Vi har samlet de syv bedste tips, som er med til at give dig den billigste ferie. Specielt tricket med inkognito-vinduet kan spare dig rigtigt mange penge.

1: Hvor er der færrest turister?

Alle tager til storbyer som Paris, Berlin eller London, men der er masser af andre interessante ukendte byer. Det første skridt til en billig ferie er at vælge en billig destination.
Da efterårsferien typisk ikke varer længere end en uge, lægger det som regel en naturlig begrænsning på, hvor langt væk man typisk er villig til at rejse. Det er muligt at tage syv dage i USA, men en tur til Brasilien eller Colombia kommer hurtigt til at virke for kort, hvis du ikke har mere tid til rådighed. Landene på den lange distance kan være meget billige, men flybilletten kommer hurtigt til at tage en stor del af dit budget. Det kan du dog hurtigt rode bod på.

Gør dette i stedet:

Dan dig et overblik over, hvad der er inden for rækkevidde af Danmark. Hvis du er interesseret i en storbyferie, kan du i stedet for de store turistmål tage et mindre besøgt sted; eksempelvis Beograd frem for Paris. Eller Kiev i stedet for Prag.
Et fællestræk for mindre besøgte byer er, at priserne for overnatning og restaurantbesøg ofte er 50-60 procent lavere end det, du kan opleve på de store turistdestinationer.

fly-lufthavn-rejser-ferie2: Tricks til de billigste flybilletter

Uanset hvor du beslutter dig for at rejse hen, er der gode chancer for, at en lang række flyselskaber flyver dertil. Konkurrencen om dig som passager er stor og kombineret med en række søgemaskiner på nettet, er det nemt for dig at finde din rejse. Du skal dog alligevel have et par tanker i baghovedet, når du skal finde de billigste flybilletter.

For priserne på nettet kan svinge meget:

Det er typisk dyrest at flyve i weekenden, særligt om eftermiddagen, grundet den store interesse fra andre flypassagerer; de fleste kan lide at flyve på en lørdag eller søndag, imens få mennesker har lyst til at rejse en hverdagsnat.

Hvis du skal på efterårsferie, og gerne vil have det maksimale ud af ugen, giver det mest mening at flyve i weekenden. Hvis du rejser på en af de mest attraktive dage, kan du enten tage en meget tidlig morgenafgang eller flyve sent om aftenen; natteflyvninger på korte distancer er ikke det mest belejlige, men det er billigere end at flyve lørdag eftermiddag.

Der er dog også en tredje mulighed, du kan benytte dig af:

Hvis du skal flyve i Europa, kan der ofte være store besparelser at hente på en enkelt mellemlanding, selvom det forlænger din rejsetid med et par timer. Derudover bør du altid slette dine cookies eller - og dette er vigtigt - google dine flybilletter i inkognito-vinduet, så flyselskaberne ikke "husker", at du tidligere har besøgt deres hjemmeside.
Det kan nemlig være med til at drive priserne op, og gøre det en tak dyrere for dig, end det egentligt bør være. Undersøgelser har faktisk vist, at Mac-brugere kan få vist en højere pris end PC-brugere!

LÆS OGSÅ: Sådan finder du de bedste rejser

3: Læg dig ikke fast på én lufthavn – Søg bredere

Mange europæiske storbyer har ikke blot én, men flere lufthavne de benytter sig af. Hvis du skal til en af de store turistdestinationer i Europa som Rom, Paris eller London kan du vælge op til tre lufthavne i hver by; normalt gør det sig gældende, at store flyselskaber flyver til den største lufthavn, imens lavprisselskaberne tager sig af de mindre lufthavne.

I de fleste tilfælde er de mindre lufthavne beliggende længere uden for byen grundet mindre kapacitet, men for dig som rejsende betyder det kun, at der er en længere bus- eller togtur til centrum.

Det gør det billigere for dig, og i sidste ende er det ofte ikke mere en halv times ekstra rejsetid, det handler om.

sol-hav-strand4: Der er alternativer til hoteller – Lav din research hjemmefra

Du har aldrig været bedre stillet, når du som rejsende skal finde overnatning til din ferie. Foruden en lang række af ferielejligheder og hoteller er en tjeneste som Airbnb stormet frem og er blevet en seriøs rival til hotelbranchen. For dig betyder det, at du kan få overnatning i private hjem til priser, som ofte er meget konkurrencedygtige i forhold til andre overnatningsmuligheder.

Hvis du i stedet foretrækker et hotel eller et mere etableret overnatningssted, kan du bruge forskellige søgetjenester på internettet.

Eksempelvis Tripadvisor, der samler priser på overnatningsmuligheder i hele verden fra en lang række bookingsider, så du ikke selv skal gøre det tunge arbejde.
Tit varierer priserne fra bookingudbyder til bookingudbyder, så det er en stor fordel at få et helt klart overblik over, hvad der passer til dit prisleje. Du kan også justere i overnatningsmulighederne ud fra beliggenhed, pris og standard, så du kan få et sted, der passer til dine ønsker.

5: Find dine restauranter og vouchers hjemmefra

Tænk hvis du kun spiste på gode restauranter og endda med rabat.

Ja, det er muligt:

Du kan allerede hjemmefra undgå de klassiske turist-spisesteder, der er beliggende på centrale pladser, ved hovedattraktioner og centrale gader. Maden er ofte unødvendig dyrt og af lav kvalitet. Det er nødvendigvis ikke et enkelt restaurantbesøg, som vælter budgettet, men hvis du konsekvent spiser på urimeligt dyre restauranter eller bliver shanghajet til en privat rundtur til overpris, stiger budgettet hurtigt.

Faktisk kan du allerede hjemmefra booke de mest anbefalede restauranter og ovenikøbet med rabat. På sites som TheFork eller OpenTable bliver du guidet i den rigtige retning og kan få rabatter op til 40 procent. Hvis du skal på ferie i Danmark, så kan du booke bord på sites som EarlyBird.dk.

6: Brug din telefon som du bruger den derhjemme

Et af de bedste tips til store besparelser på ferien er meget simpelt: Køb et lokalt SIM-kort. Stort set alle feriedestinationer har kiosker eller mobilforhandlere, hvor du kan købe et billigt, forudbetalt SIM-kort, som passer til længden på din ferie.

Et lokalt SIM-kort gør, at du kan benytte dig af tjenester som Wikitravel, Yelp og Tripadvisor til at finde de billigste og bedste spisesteder. Imens du kan sikre dig, at den lokale taxa ikke kører en omvej, når du kan benytte dig af Google Maps undervejs. Tit virker det intimiderende at tage offentlig transport i udlandet, og det er lettere at hoppe ind i en taxa, hvis man ikke føler sig helt hjemme i byen.

Med Google Maps kan beregne ruten for dig med offentlig transport i mange byer på verdensplan, så du selv kan sidde og følge med i, hvilket bus eller tog du skal have. Samlet giver det besparelser på taxaregningerne, restaurantbesøg og andre udgifter i forbindelsen med ferien.

7: Rejs kun med håndbagage

Der er store besparelser at hente, hvis du udelukkende rejser med håndbagage. Samtlige lavprisselskaber tager et større eller mindre gebyr for at lade dig medbringe en kuffert; hvis du har købt exceptionelt billige flybilletter, kan prisen for din indcheckede bagage hurtigt komme til at koste mere end flybilletten, du har købt.

Flyselskaberne tjener en vis andel af deres omsætning på ekstragebyrer, og her er bagage den store udgift for dig.

Det skal du gøre i stedet:

Rejs udelukkende med håndbagage. Hvis du har planlagt en kortere tur, kan det i mange tilfælde betale sig at lade kufferten blive hjemme og pakke alt ned i håndbagagen. Du kan med fordel bruge en guide til håndbagage, da reglerne og priserne varierer meget fra flyselskab til flyselskab.

Særligt reglerne for håndbage skal skal du være opmærksom på, da det ikke er sikkert, at din kabinekuffert købt efter Norwegians regler ikke nødvendigvis er de samme, som Wizz Air har. Men hvis du sørger for at tjekke op og passe dig ind efter de respektive flyselskaber, kan der være store besparelser at hente.

God fornøjelse med din billige ferie til den destination du drømmer om!

Senest ændret Tirsdag, 20 september 2016 13:36

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.