Friheden ved mobilitet

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Friheden til at komme omkring er livgivende. Friheden til at komme omkring er livgivende.

NYD FRIHEDEN: Som ældre eller gangbesværet, der har brug for hjælp til de mest basale opgaver, så kan det føles som at være låst fast og fængslet, ikke at have den frihed og selvstændighed, der medfølger mobiliteten.

Indkøb er måske blevet en andens opgave, og det er en sjældenhed med ture uden for hjemmet. Du har måske før haft bil og været vant til en mere spontan tilværelse angående mobiliteten, men er nu blevet nødsaget til at sige farvel til bilen, måske på grund af helbredsmæssige problemer.

Det at få frataget ens fysiske handlekraft kan være deprimerende, og det er en hård tilværelse at være fraskåret omverden, men det behøves nødvendigvis ikke være sådan. Der er en løsning på dette problem.

En El scooter giver dig livskvalitet

Det kan være svært for den ældre eller gangbesværede at komme ud og opleve andet end husets fire vægge, men med en el scooter har man muligheden for selv at komme ud og mærke solen i ansigtet, og måske endda mærke vinden i håret.
Det at besøge venner og familie bliver lige pludselig meget nemmere, og man kan bibeholde den frihed man havde, inden man fik sagt farvel til bilen eller fik helbredsmæssige problemer.

En el scooter er ikke alene en selvstændig transportform, den giver også en langt højere uafhængighed af andre end for eksempel med en normal kørestol. Kræfterne, der skal bruges ved en kørestol begrænser også hvor lang væk fra hjemmet, man kommer. Med en el scooter kan du nemt tage på længere ture og de naturlige omgivelser. En tur til havnen eller i skoven bliver igen en realitet. Der er god plads i en el scooter, så man kan nemt medbringe en madpakke og en kop kaffe og virkelig nyde den danske natur igen. Det giver altså uendelig mange muligheder, og kun fantasien sætter grænser.

Priser og tilskud

En el scooter er et utrolig godt alternativ til at komme ud og få følelsen af at være selvstændig igen. Det kan være dyrt selv at investere i en el scooter, og derfor har man også mulighed for at få et tilskud fra kommunen. Hvis man er gangbesværet i slem grad, så betegnes en el scooter som et hjælpemiddel, og kommunen går ind og yder et 100 procent tilskud. Hvis det er en forbrugsgode, så yder de et tilskud på 50 procetn af prisen op til omkring 12.000 kroner.

Før du anskaffer en el scooter

Før du køber en el scooter, så er der nogle overvejelser, som man bør gøre dig. Man skal overveje sit kørselsbehov.
Er det en el scooter, som kun skal bruges til at fragte en til købmanden, eller vil man gerne ud og opleve naturen på længere ture. Dette har en betydning for størrelsen af el scooteren.

Man bør også overveje mulighederne for opbevaring i perioderne, hvor man ikke bruger den. Hvis mulighederne for opbevaring er begrænsede, eller hvis man har brug for en el scooter, man kan tage med sig på rejser og i biler, så skal man overveje de smarte sammenklappelige scootere. De er ikke så store men giver stadig mulighed for at komme rundt. Derudover er valget om en 3-hjulet eller 4-hjulet også en væsentlig overvejelse, da dette har betydning for stabiliteten og manøvren af scooteren. Så overvej dit behov og nyd selvstændigheden.

Senest ændret Mandag, 30 oktober 2017 17:05

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.