Din krop vil takke dig, hvis du spiser yoghurt hver uge

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Der er ikke nogen grund til at starte dagen uden morgenmad, for spiser man yoghurt hver dag, så gør man sin krop en stor tjeneste, ifølge ny forskning.

De kan fåes i alle mulige og umulige smagsvarianter, med jordbær, appelsin, pære og banan.

Og mens nogle fortrækker en tyk udgave, så kan andre bedre lide den lettere eller tyndere udgave, om man vil. Uanset hvilken type af yoghurt man godt kan lide, så er der god grund til at hælde sin yndlingsyoghurt i skålen hver morgen.

Læs også: Sygdomme

For ifølge en stor britisk undersøgelse, så har yoghurt en beroligende effekt på kroppen og blodtrykket, skriver Independent.

Og ifølge undersøgelsen så har yoghurt en afgørende effekt ved at forebygge hjertekarsygdomme og forhøjet blodtryk senere i livet, og faktisk faldt risikoen for hjertesygdomme og blodpropper med 20 procent, hvis man blot spiste yoghurt to gange om ugen.

Undersøgelsen kiggede i kostvaner hos mere end 55.000 kvinder og over 18.000 mænd, der skrev logbog over deres madvaner.

Her var den positive effekten af yoghurt lidt højere hos mænd end hos kvinder, men resultaterne var hos begge køn mærkbart højere, end den testgruppe, der ikke spiste yoghurt.

Læs også: Børn

- Vores resultater tyder på at et langsigtet indtag af yoghurt mindsker risikoen for hjertekarsygdomme hos mænd og kvinder, der har forhøjet blodtryk.

- Derfor er det en god ide, at inkludere yoghurt i den daglige kost, hvis man vil undgå at blive ramt af hjertelidelser, lyder konklusionen fra forskernes rapport, der er blevet udgivet i tidsskriftet American Journal of Hypertension.

Senest ændret Tirsdag, 06 marts 2018 13:14

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.