Foråret er højsæson for forkølelser

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Giv din krop en god start på foråret. Giv din krop en god start på foråret.

ATJU: Årets første måneder kan være svære at komme igennem. Mange af os mærker svækkelsen efter decembers gode mad og alkohol, og immunsystemet kan have brug for et boost. Forkølelser er hver mands herre og ofte, kan de komme igen og igen. Men der er muligheder for at hjælpe kroppen på vej.

Efter decembers vellevned er det som om, at kroppen har fået nok. Man hoster og harker efter at have sat både tørt og vådt til livs.
For sammen med et nyt år kommer der også ofte både forkølelser og dage i sengen.

Sund og rask

Hvis man vil være sund og rask, er det grundlæggende i mange tilfælde et spørgsmål om livsstil.

Motion er vigtig for kroppen, og samtidig giver det lys til sind og krop, hvis man vælger at dyrke sport udendørs. Det kan såmænd bare være raske gåture. Rask gang giver nemlig næsten ligeså meget motion, som man kan få ud af en løbetur. En tur til fitnesscentret er også godt, men det giver ikke det lys, som mange af os savner i det tidlige forår.

Masser af grøntsager og mindre fed kost har også en gavnlig virkning og en del vælger at bruge årets første måneder til faste- og detoxkure.

LÆS OGSÅ: Udrensning af kroppen inden foråret

Styrk immunforsvaret

Men kroppen kan også sagtens bruge lidt hjælp til bekæmpelsen af forkølelser. Et kosttilskud som eksempelvis Verimmun fra den danske virksomhed Herba Nordic virker således beroligende på halsen, da det indeholder lægestokrose, røllike og lægejernurt - alle sammen urter vi alle kan finde i den nordiske natur.

Røllike og lægejernurt øger kroppens fysiologiske modstandskraft mod udefrakommende påvirkninger. Og lægestokrose har desuden antibakteriel virkning.

Der er derfor mange gode grunde til at styrke immunforsvaret med sådan et kosttilskud.

Men det er vigtigt at forstå, at et kosttilskud ikke er naturmedicin eller traditionel medicin for den sags skyld. Populært kan man sige, at et kosttilskud går ind på en blid måde og understøtter eksempelvis immunforsvaret – hverken mere eller mindre.

Immunsystemet og forkølelser

Immunsystemet er kroppens grænsevagt, der sikrer, at man kan leve i nogenlunde fred for dårligdomme.
Hvis man erfaringsmæssigt derfor pudser næse og hoster sig gennem årets første måneder, så er det bestemt ingen skade til at prøve med et kosttilskud, der styrker immunforsvaret.

Senest ændret Tirsdag, 24 juli 2018 14:26

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.