Sådan får du det mest optimale wi-fi signal i hjemmet

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Med små ændringer kan man få væsentlig bedre signal. Med små ændringer kan man få væsentlig bedre signal.

Mange danskere får ikke det ud af det bredbånd de betaler for, som de burde. For det meste skyldes det, at deres wi-fi signal er signifikant forringet, når det endelig når den enhed, hvorpå det skal bruges.

I denne artikel giver vi dig en række tips til, hvordan du undergår at forringe dit wi-fi signal i hjemmet og derved opnår den optimale forbindelse og internethastighed.

Placering af router

Når du vælger en placering til din router, skal du vælge det sted, hvor du opholder dig mest og hvor du med størst sandsynlighed vil skulle bruge bredbåndssignalet.

Jo tættere du er på routeren, jo bedre er signalet.

Det er for mange nærliggende og mest praktisk at placere routeren i et skab eller gemme den væk i et bryggers, men dette vil gøre det svært at for signalet at nå frem til din enhed, og derfor bør du altid undgå sådan en placering. Vil du have et godt og kraftigt signal, så skal routeren altså helst stå fremme, hvor der ikke er noget der kan hindre signalet frem til din enhed.

Billede med bedste placering af wifi

Udnyt dine vægge

Hvis du sætter din router op ad en væg, vil signalet reflekteres op på væggen og ud i rummet. På den måde sendes alt signalet i den rigtige retning fremfor at sende det et sted hen, hvor der ikke er brug for det.

Omvendt skal du som beskrevet ovenfor undgå at placere din router i et rum omgivet af betonvægge, da signalet har svært ved at trænge igennem disse.

Køb en signalforstærker

Hvis du oplever, at signalet er dårligt i enkelte rum, kan du med fordel købe en signalforstærker.

En signalforstærker fungerer på den måde, at den opfanger signalet fra din router, og forstærker det i det område den er placeret.

En signalforstærker kan placeres i f.eks. en stikkontakt udenfor rummet, hvor der er dårligt signal, og derved forstærke signalet i netop dette område.

Sørg for at dine enheder har fri adgang til signalet

Det er vigtigt, at de enheder der skal anvende signalet ikke blokeres af andre ting. Hvis du f.eks. har en Google Chromecast, som skal installeres bagved dit fjernsyn, så er det vigtigt at huske på at fjernsynet kan skygge for signalet.

I sådan en tilfælde skal du enten flytte routeren, så der kommer signal bagved fjernsynet, eller flytte din Chromecast, så den er fri for fjernsynet.

Vælg den rigtige teknologi

Der er meget forskel på, hvilken bredbåndsoplevelse du får alt efter, hvilken teknologi det leveres med. DSL er f.eks. ikke nær så hurtigt og stabilt som COAX og Fiber.

DSL er til gengæld en smule billigere end COAX og Fiber, så det er lidt en opvejning du skal tage. Du kan på denne side se hastigheder og priser på bredbånd fra en lang række danske udbydere. Du kan desuden se, hvilken teknologi de leveres med.

Derudover skal du også huske på routerens placering, når du vælger bredbånd. Vælger du f.eks. DSL, skal routeren placeres i et lokale med et telefonstik – måske dette lokale ikke er den bedste placering for routeren?

Omvendt skal en router til en COAX forbindelse placeres i et lokale hvor der er et kabel-TV udtag. Måske det giver mere mening, at have jeres router i dette lokale?

Valg af teknologi har altså også stor betydning for både hastigheden på bredbåndet, men også hvor du potentielt kan placere en router.

Find den bedste placering med en app

Der findes mange forskellige apps, der kan hjælpe dig med at finde den mest optimale placering af din router. Vi kan f.eks. anbefale Wifi Analyzer, som du kan downloade her.

Sponsoreret artikel

 

Senest ændret Tirsdag, 24 juli 2018 14:25

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.