Leasing eller køb af bil? Find svaret her

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

En bil er ikke blot et transportmiddel. Den bil du vælger har en meget stærk signalværdi og viser i høj grad din personlighed og værdisæt.

Hvis du vælger mærker som Mercedes og Audi er det for at udstråle, at man har penge, samt for at køre i en bil med høj køreglæde. Hvis du derimod vælger en mindre dyr bil målt på enten model eller mærke, udsendes et signal om at man er sparsommelig, ikke går op i kvalitet osv. Man kan dog ikke fuldstændig generalisere på denne måde, men for mange personer vil valget af bil kunne sige meget om en persons værdier.

At købe en bil fra ny kan være meget dyrt. Af den grund står mange mellem valget om leasingbil eller køb af bil. I denne artikel kan du læse, hvilke overvejelser som du skal gøre dig.

Hvornår vil du udskifte bilen igen

Den første tanke som du bør gøre dig er din tidshorisont – altså svare på, hvornår du påtænker at udskifte bilen igen. Hvis du er typen som altid gerne vil køre i en ny bil af de seneste modeller, kan leasing være en god mulighed, da denne på kort sigt opvejer det værditab som bilen ellers kunne have haft. Leasing satsen svinger utrolig meget afhængig af bilprisen, men som udgangspunkt kan det siges, at hvis du påtænker at udskifte din bil inden 2 år, er leasing klart at foretrække.

Dette er ud fra en betragtning, hvor vi sammenligner det samlede værditab af bilen ved reelt køb, med muligheden for at leje (lease) bilen i samme periode. Værdien af biler har det med at falde særdeles meget i de første år af bilens levetid, hvorefter værdien nærmest forbliver konstant når bilen når en bestemt alder. Af den grund bør du først og fremmest overveje om det er nødvendigt at bilen er helt ny, samt tage stilling til om brugstiden af bilen eventuelt kan forlænges til mere end grænsen på 2 år, da dette element er særdeles vigtigt i forhold til at træffe valget mellem køb og leasing.

Skal bilen være helt ny

Som nævnt ovenfor, er det vigtigt at tage stilling til om din fremtidige bil virkelig bør være ny. I vores tid er selvrealisering blevet mere og mere aktuelt, hvor bilen som en del af en persons image, også er kommet til at spille en større og større rolle. Faktum er blot at spritnye bliver taber afsindig hurtigt værdi.

Derudover ses det, at store besparelse hentes inden for 1-2 år, hvis man vælger leasing frem for køb. Dette er dog under forudsætning af at bilen er ny. Hvis bilen er ny, vil den miste relativt mere værdi i starten af perioden. Hvis valget slutteligt falder på køb, er det deraf altid relevant at tage med i sine overvejelser at købe bilen som brugt, da der er store besparelser at hente her.

Senest ændret Fredag, 11 maj 2018 05:21

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.