Mode: Far-stilen er den nye praktiske stil

Udgivet i Mode
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Du kender sikkert de såkaldte farjokes, platte jokes som vi alle synes er lidt sjove, fordi de kommer fra vores far. Nu er der så en ny ting som fædre har gjort ved os. Far-stilen eller "dad style" er i de seneste år kommet på mode.

Far-stilen karakteriseres ved, at du klæder dig ligesom en gennemsnitlig afslappet far. Her tænkes især på den gennemsnitlige amerikanske fars mode. Den skal helst være praktisk og hjemmevant uden for mange mønstre og logoer.

Det bedste eksempel på dette, er hvordan sneakers de sidste år har fået en modemæssig opblomstring og nu følger resten af tøjet så med. Sneakers er et klassisk udtryk for en amerikansk arbejder og familiefar, der gerne vil gå afslappet klædt, udtrykke velvære og være klar på alle udfordringerne i dagligdagen.

Andre specielle kendetegn ved far-stilen er:

T-shirten/skjorten nede i dine jeans – Du skal iføre dig et par jeans og så ellers tage din (helst) hvide t-shirt ned i dem. Et bælte akkompagnerer dette sæt ekstra godt. Du kan desuden udbygge det med en god gammel kasket.

Ifør dig blåt stonewashed denim fra top til tå – du kan både have blå stonewashed denimbukser samt en denimskjorte eller jakke på. Dette lidt lysere og udtværede blå denimstof giver et lidt klarere udtryk end det traditionelle mørkere blå stof. Tag et kig mod verdensstjernen Kanye West, der også føler sig inspireret af denne mode.

Tag en kasket på sammen med dit tøj – Kasketten er en foretrukken kompagnon, når far-stilen skal være gennemført. Forestil dig din far på golfbanen - med en kasket på – så har du fundet dit look.

Husk ferieskjorten – Mange modehuse har gentænkt den klassiske hawaiiskjorte og gjort printet mere moderne, varierende og tidssvarende. Det ses nu som højeste mode at have en (kortærmet) skjorte på, som var du på ferie.
Afslappede bukser er på vej frem – Den blomstrede skjorte kan passende tilsættes i et par chinos eller nogle pressede bukser, der inviterer til en afslappet gåtur. De sidste par år har der været mere fokus på stramme og velsiddende bukser, men nu vil de afslappede bukser også være med på moden.

Hvid poloskjorte går an – De fleste fædre begynder at spille golf, når de bliver ældre. Derfor er meget af det klassiske golftøj, som poloen hører til, også på vej frem.

De forskellige skjorter fra Wagner giver dig mange forskellige afslappede skjorter at vælge mellem, og her er et godt udvalg over afslappede jeans .

Hvorfor gå klædt som en far?

Det har mange fordele at gå klædt i far-stilen. For det første er det bare komfortabelt og et afslappet udtryk til praktiske gøremål – uden at tænke over om det tøj du har på, nu er det rigtige. For det andet er du både moderigtig og praktisk på samme tid, hvilket i mange år har været to forskellige verdener. Nu mødes det kulturelle statement i byerne med den praktiske livsstil fra forstæderne, hvor de fleste fædre huserer.

Samtidig er det også en hyldest til den retromode fra 80'erne og genbrugskulturen i dag, som er blevet mere populær i takt med, at bæredygtighed og tilbage-til-rødderne kulturen vinder mere frem i vores dagligdag. Eller også vil vi gerne hylde vores far og sige, at han også kan være lidt sej, ligesom vi gør det med hans platte jokes.

Sponsoreret artikel

Senest ændret Torsdag, 09 april 2020 02:04

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.