Utætte vinduer koster tusindvis af kroner

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Gode, tætte vinduer er afgørende for en god varmeøkonomi. Gode, tætte vinduer er afgørende for en god varmeøkonomi. Foto: JVK.

VARMEREGNING: Omkring 1/3 af varmen i et hus slipper ud hver eneste dag, hvis man har utætte vinduer. I løbet af en sæson bliver det til tusindvis af kroner, der ryger lige ud til ingen nytte.

Hvis du undrer dig over din høje varmeregning, så er det måske på tide at få vinduerne tjekket grundigt inden den kolde tid for alvor slår igennem.

Tjek vinduerne for utætheder

Der findes faktisk en række enkle måder, hvorpå du kan tjekke om dine vinduer er tætte nok:

1. Stearinlys testen af vinduet

Prøv at tage et stearinlys og tænd det. Derefter placeres det i vinduet. Herefter er det eneste du skal gøre at holde øje med om det blafrer, for hvis det gør det, så er dit vindue utæt og du bør gøre noget ved det, hvis du vil spare på varmeregningen.

2. Lukker vinduet ordentligt

Prøv også at undersøge, hvor godt dine vinduer slutter. Et papir sættes blot fast i vindduet, og hvis du kan trække det ud, så er det ikke godt nok. Du bør naturligvis tjekke alle vinduets fire sider.

3. Kig efter fugtige vinduer

Hvis dine vinduer er synligt fugtige, kan det også tyde på utætheder. Hvis der eksempelvis er fugt på indersiden. Du skal desuden huske at gøre dine vinduer rene regelmæssigt, da du ellers kan opleve skimmelsvamp.

4. Søg efter svamp

En af de ting, som utætte vinduer netop med fører er svamp. Derfor skal man være opmærksom, hvis man opdager svamp i hjemmet. Det kan nemlig være de utætte vinduer, der skaber svampen.

Svamp opdages lettest ved at kigge efter efter misfarvninger på vægge og flosset maling.

fugt-vinduer-varmetab-energi-vindueVinduerne er vigtige

Hvis man vil undgå et dårligt indeklima og svamp, så er det vigtigt at være ekstra opmærksom i vådrum som toilet og bryggers, samt i den del af huset som får skygge næsten hele dagen. Det er her, der er ekstra stor risiko for svamp.

- Vinduer har kun en hvis levetid, og de skal naturligvis leve op til moderne standarder. Desuden skal man - især med tætte vinduer - huske at lufte ud, forklarer direktør Arne Andersen fra JVK-vinduer.

Senest ændret Mandag, 21 november 2016 10:24

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.