Tre tips til et let liv som lejer

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Sørg for at vælge en lejebolig med en god ejendomsadministrator. Sørg for at vælge en lejebolig med en god ejendomsadministrator. Foto: Unplash.

LEJEBOLIG: Hvis du ønsker at blive lejer eller allerede er lejer, er det vigtigt at huske, at boligen er ejet af en anden person, som du indgår i kontrakt med.

Derfor er der en lang række love og regler, som du skal holde dig indenfor, men der er alligevel måder at gøre livet lettere som lejer.

Tjek din ejendomsadministrator

Det kan godt være, at du ikke er herre over hvilket firma, der er ejendomsadministrator i din bolig, men det kan stadig være smart at tjekke dem ud. Hvis du kigger på et firma som eksempelvis Nelma, kan du se, at de går ind får ansvarlig og forsikret drift, erfarne medarbejdere og døgnservice.

Dette kan være rart at vide, så du ikke står en nat efter en storm og kæmper med potter og pander for at holde regnen ude. I stedet kan du tage kontakt, da du ved at de blandt andet udbyder døgnservice.

Udnyt hele dit område

Mange lejere glemmer eller vælger ikke at udnytte for eksempel deres udea-real, da det måske er i dårlig stand. Hertil skal du huske, at du kan tage kon-takt til din udlejer, for det er ejendomsadministrationen, der er ansvarlig for dette.

Dertil kan du også selv undersøge de løsninger, du gerne vil have. Eksempelvis kan det være vigtigt at have et tilpasset brugs- og gangareal. Til dette kan du se, hvordan det rigtigt skal se ud ved at kigge på fliser og andre materialer, du måske kunne tænke dig.

Hold den gode tone

Et sidste godt tip, er at holde den gode tone overfor naboer. Det kan være hårdt både mentalt og fysisk hvis der opstår splid i for eksempel et lejligheds-kompleks, da man så skal bruge unødig energi og tid på dette i stedet for at bruge den energi på noget positivt som at gå ned og købe en is med sine nærmeste.

Senest ændret Tirsdag, 02 maj 2017 18:23

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.