Krav til dit arbejdstøj også derhjemme

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Uanset om man er på arbejde eller hjemme så er godt arbejdstøj nødvendigt. Uanset om man er på arbejde eller hjemme så er godt arbejdstøj nødvendigt. Foto: Engelbert Strauss.

AAGES SOMMERHUS: Her i august startede et nyt kapitel i vores liv. Vi solgte huset i Ølstykke og er gået i gang med at renoverer Mariannes sommerhus i Hornsherred. Her kan vi bo hele året. Renoveringen omfatter nye vinduer i havestue, samt nyt gulv og loft i stue samt tapetsering i udestue og stue. Dertil kommer at vi er i gang med at indrettet en tilbygning på cirka 4o kvadratmeter med soveværelse, badeværelse og kontor.

Alt sammen kræver nøje planlægning, og vi har været i gang siden november sidste år og efter at vi flyttede hertil midt af august, har arbejdet stået på hver dag.

Godt arbejdstøj

I den forbindelse er det vigtigt at benytte det rigtige arbejdstøj. Gennem mange års erfaring er det min opfattelse, at arbejdstøjet skal være rimeligt komfortabelt at have på. Det skal være lavet af stof, der ikke rives så let i stykker, det skal være vandafvisende og være nemt at vaske. Prøv for eksempel godt arbejdstøj fra firmaet Engelbert Strauss.
Normalt benytter jeg et par cowboybukser. De sidder dejligt behageligt på kroppen – dertil en T- shirt eller en langærmet skjorte, hvis det eksempelvis er tale om isoleringsarbejde.

Jeg bruger også nogle gang en sweater af polyester over T-shirten. Den er slidstærk og går ikke så let i stykker. Når man arbejder med renovering og nybygning, er det vigtigt, at tøjet ikke kan rives i stykker og man skal kunne arbejde ubesværet af påklædningen. Jeg benytter altid en kasket, så jeg ikke får snavs i håret.

Husk sikkerheden

Når jeg saver og sliber, benytter jeg sikkerhedsbriller og især når vi sliber spartelmasse på gipsvæggene benytter vi ansigtsmaske.

Jeg har købt et par sikkerhedssko – de er rimelig lette at gå med samtidig med at overlæderet er kraftigere og beskytter foden mod stød og slag.

I forårsmånederne og her nu i efterårsmånederne benytter jeg en sort glat fodret jakke af polyester. Den er uimodtagelig for træsponner, og andre spidse genstande. Jakken er også behagelig at gå med når jeg arbejder med projektet. Jeg benytter altid arbejdshandsker, enten de strikkede eller til særlige opgaver arbejdshandsker af læder.
Sluk altid for strømmen når der arbejdes med el. Er der fare for flammer er brandhæmmende tøj vigtigt. Tøjet skal være certificeret og godkendt EN ISO 11612 og lysbuetestet IEC 61482-2/EN 61482.

I løbet af foråret skal vi i gang med at anlægge en ny urtehave og her er det også vigtigt at tøjet passer til den form for arbejde, hvor blandt andet et par gode fodrede gummistøvler er nødvendige til havearbejdet sammen med arbejdsbukserne – det kan være overalls eller en heldragt (flyverdragt) især hvis det er koldt.

Senest ændret Fredag, 06 oktober 2017 09:30

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.