Vin på slottet

Udgivet i Have
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Tisbæk Slot med den skønne renæssancehave. Tisbæk Slot med den skønne renæssancehave. Foto: Tisbæk Slot.

VINSLOT I VEJLE: På nordsiden af Vejle Fjord ligger Tisbæk Slot med sin smukke renæssancehave.

Den tidligere lukkede og private have, er nu åben for besøgende fire dage om ugen. Renæssancehaven blev etableret i midten af 1700 tallet og gennemgik en gennemgribende renovering i årene 2007-2010.

En vigtig del af istandsættelsen var den 700 meter lange og tre meter høje kampestensmur, som indrammer de fire tønder land, der udgør haveanlægget.

Vin siden 1745
Hvis nogen tror, at Danmark er et nyt vinland, så kan de godt tro om igen. I 1745 stod et imponerende vinbjerg på Tirsbæk Slot færdigt, klar til at dyrke den lifligste vin. Helt frem til 1910 dyrkede man vin på stedet.

tirsbaek2Efter en pause på godt 100 år bliver dyrkning af vin genoptaget med plantning af 170 vinstokke af Solaris og Muskaris, der er velegnede til det danske klima. Det sydvendte vinbjerg består af fire stærkt hældende terrasser, der tilsammen når en højde på hele 21 meter. Samtidig giver skoven i nærheden læ til vinen på den næringsrige jord.

Haven og vinbjerget er åben lørdag, søndag, mandag og tirsdag fra klokken 10.00 – 16.00 i perioden fra 1. april til 30. september. Det koster en 50'er per person at komme ind og få inspiration.

Senest ændret Tirsdag, 25 marts 2014 19:52

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.