Tegl og tryghed

Udgivet i Hus
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Tegl hører hjemme i den nordiske stil, der lige nu dominerer byggeriet. Tegl hører hjemme i den nordiske stil, der lige nu dominerer byggeriet. Foto: Kalk- og Teglværksforeningen.

BYGGERI: Ifølge Scandinavian Trend Institute, så er hjemmet det sted, hvor vi skandinaver helst vil bruge vores penge. Og trenden dikterer i øjeblikket, at vores hjem skal sende signaler som sikkerhed og ansvar for miljøet - og tryghed.

- Danskere har altid eksperimenteret med mursten i boligen. Rå murstensvægge og klinkegulve har altid været populære og er det stadig. Lige nu ser vi meget med sorte farver og spil i tegl, siger Tommy Bisgaard, der er direktør for Kalk- og Teglværksforeningen og Bygitegl.dk.

Naturlig tegl
Trenden indenfor arkitektur og design slår igennem i teglbyggeriet. Vi vil have den nordiske stil, der er inspireret af naturen. Vi laver havemure og spændende gårdmiljøer. Andre bygger udendørs pejse og udekøkkener med store flisearealer.

- Det handler om, at man vil bruge bæredygtige materialer, der giver et godt indeklima uden skimmel, råd og svamp. Og så tror jeg, det betyder meget for en morderne familie, at der stort set ikke er nogen vedligeholdelse af tegl, siger Tommy Bisgaard.

Læs mere om tegl og byggeri.

Senest ændret Mandag, 14 juli 2014 07:34

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.