Guide: Forbedr kroppen og sindet med disse planter

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Planternes påvirkning af sindet

Tro det eller ej, men der findes faktisk planter, der kan få os til at føle os bedre tilpas bare ved, at man ser på dem! Det er for eksempel tilfældet med orkideer, der har en beroligende og afslappende virkning på synet, mens der findes andre, hvis dufte aktivt kan hjælpe på koncentrations- og søvnbesvær.det har ShopAlike kigget nærmere på.

En helt tredje plantearts superkræft kan også opnås ved indånding af deres dufte. Det gælder både rosmarin og lavendel, der kan forbedre menneskets hukommelsesevne. I 2015 gennemførte en gruppe forskere et forsøg, hvor tre forskningssubjekter fik besked på at gå ind på ét af tre rum, som henholdsvist duftede af lavendel, rosmarin og ét neutralt. Her skulle de gennemføre en hukommelsestest ved at finde en række genstande gemt rundt omkring i rummet og give flest rigtige svar på fundene i rummet efter exit.

Herved fandt forskerne en direkte forbindelse mellem duft og hukommelsesevne, idet at forsøgspersoner fra rosmarinrummene havde den højeste score i testen, mens kandidater fra lavendelrummet scorede betydeligt lavere efterfulgt af personerne fra det duftneutrale rum. Med andre ord siger forsøget meget om, hvordan vi husker. I det virkelige liv svarer det til, at vi ved indånding af duftene bliver bedre til at betale huslejen i tide og bedre husker på at ønske vores bekendte tillykke på deres fødselsdag.

Foruden lavendels positive indvirkning på hukommelsesevnen er plantens naturlige duft også et godt middel mod søvnbesvær. Det samme gælder for jasmin, Gardenia og Baldrian planten, hvis sidstnævntes rod er blevet brugt i te og parfume siden oldtiden af den romerske læge og filosof, Galen, der foreskrev blandingen mod søvnløshed. Jasmin og Gardenia-planterne er også er kendt for deres positive effekt på produktivitetsniveauet og angstanfald.

Planters påvirkning af kroppen

Hvad angår planters kropsrelaterede fordele, udgav NASA i 1989 en rapport, der viser, hvilke planter som rent faktisk spiller en aktiv rolle i at forbedre dit helbred. Nogle planter har vist sig at kunne forbedre luftkvaliteten af dit indendørsmiljø, hvilket gør vejrtrækning lettere og sundere. Men hvordan helt præcist?

Svaret bliver nok ikke nemmere: Stil bare planten ind i dit soveværelse!

Det gælder for eksempel Aloe Vera-planten, der, med dens omvendte fotosyntese, frigiver ilt i løbet af natten i stedet for dagtimerne, som de fleste planter gør, og samtidig optagerden den skadelige drivhusgas, kuldioxid. Derfor er de ikke kun flot pynt, men har sundhedsmæssige fordele, da planten holder luften frisk og på den måde hjælper med at bekæmpe flere skadelige kemikalier, der måtte være indtrængt i møbler. Faktisk er det også bevist, at planter også har evnen til at absorbere ubehagelige giftige kemikalier som formaldehyd og trichlorethylen og benzen, som kan findes i diverse vaskemidler og plast i den helt almindelig husstand.

Fredsliljen og Guldpalmen er også super effektive og sunde for dit indeklima. De kan rense og forbedre luftkvaliteten med 60% og øge fugtigheden med 5%, alt imens Væddderløberen (som vokser meget hurtigt og er ret let at vedligeholde), kan fjerne op til 90% af toksiner fra luften på kun to dage! Den ekstra fugtighed, som planterne tilføjer, hjælper desuden med at lindre allergier. Sidst men ikke mindst, er Vedbend-planten (English Ivy) ifølge NASA den absolut bedste luftfiltrerende husplante, idet den bedst optager formaldehyd.

se mere på: https://www.shopalike.dk/planternes-sjulte-superkraefter/

Fritidsmagasinet

 

Senest ændret Torsdag, 05 april 2018 13:44

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.