Sådan tager du det perfekte feriebillede

Udgivet i Kultur og underholdning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Ved at følge nogle enkelte tricks kan man tage flotte billeder på sin ferie. Ved at følge nogle enkelte tricks kan man tage flotte billeder på sin ferie. FOTOS: Mille Aakerlund

Selvom feriens primære formål ikke er at lægge billeder på sociale medier, er det jo altid meget dejligt, når notifikationerne boomer med likes og positive kommentarer. Her er en bloggers råd til, hvordan du tager det perfekte feriebillede.

Når turen går mod varmere himmelstrøg, bliver det for mange først en rigtig ferie, når der er lagt billeder på de sociale medier. Og selvom likes og kommentarer i princippet er uden betydning, er det nu meget rart at få den positive anerkendelse fra venner og bekendte. Men hvordan sikrer du, at dine online billeder fanger dine følgeres øjne? Fritidsmagasinet har spurgt blogger, Mille Aakerlund, som har bloggen Passforfass og som tidligere har været fotograf ved Copenhagen Fashion Week, hvad der er vigtigt at huske. Her er hendes råd til, hvordan man tager flotte billeder på rejser og ferier.

LÆS OGSÅ: Bliv rigere af at rejse

Amsterdam-skiltet i Amsterdam med mennesker, som sidder på det.Motiv: lad være med at overtænke det

Der er ikke noget motiv, som er rigtigt og forkert. Man skal stole på sig selv og vælge noget, som man synes kunne se godt ud på et billede. Man skal ikke være bange for at tænke ud af boksen og vælge et utraditionelt motiv – det er nemlig ofte det, som fungerer rigtig godt, og som fanger folks opmærksomhed på de sociale medier. Gå derfor med din første indskydelse og lad være med at overtænke det. Man skal heller ikke være bange for at inddrage mennesker, da dette er med til at skabe liv i billedet. 

Lys: blitz er et no-go

Naturligt lys er ens bedste ven, når man skal tage et billede, da man bedre kan fange alle farvenuancerne og de små detaljer. Når man arbejder med kunstigt lys, bliver det aldrig rigtigt godt, med mindre der er tale om professionel belysning. Især blitzen på digitale kameraer og smartphones har en tendens til at give et mærkeligt skær. Man kan altid redigere billedet lysere, men det kan være vanskeligt at fjerne skæret – lad derfor være med at bruge blitzen.

Når man så har den rigtige belysning, er det vigtigt ikke at tage billedet direkte mod solen eller i genskær. Det kan ødelægge billedet. Prøv derfor at dreje lidt med kameraet og fang lyset på den gode måde.

Bro over en flodVinkel: det skæve og akavede fungerer godt

Når man skal tage et billede, kan det være en god tilgang at fange motivet fra en lidt anderledes side. Det at gå væk fra normalperspektiv kan nemlig give nogle super-fede billeder, hvor den skæve vinkel giver billedet en lidt akavet stemning, som er rigtig flot at se på. Det utraditionelle er altid spændende og fanger ofte folks blik. Så hvis man er den store like-hunter, kan dette være en gode måde at gribe sine feriebilleder an på. Det skal dog siges, at det skæve ikke altid fungerer, og det afhænger meget af motivet. Eksempelvis fungerer det rigtigt godt, når der tages billeder af bygninger og gader. Men det kan derimod blive forvirrende, hvis horisonten er skæv, når man tager billeder på stranden. Leg derfor lidt med vinklerne, men det anbefales, at man enten går meget skævt til værks eller anvender et normalperspektiv.

Redigering: ikke et must, men er en god ide

Når billedet er blevet taget, kan man vælge at redigere det. Det er ikke noget, man partout skal gøre, men det er en god mulighed for at give billedet lidt ekstra ved at lave nogle fede effekter og skabe lidt kontrast i billedet. På sin mobil har man flere muligheder. Hvis man ikke gider at gøre det helt store ud af det, kan man "bare" bruge redigeringsprogrammerne i smartphonens kamerafunktion eller på Instagrams app. Ønsker man derimod at gå lidt mere i dybden med det, kan man gratis downloade app'en, VSCO, hvor man ved hjælp af nogle gratis filtre og redigeringsfunktioner kan justere på flere aspekter af billedet. Der er mange måder at redigere sine billeder på, og man skal derfor, inden man går i gang, vurdere ens personlige stil. Sørg dog for at veksle mellem de forskellige filtre og lad være med kun at bruge et. Det er nemlig ikke sikkert, at det samme filter altid er den bedste løsning. Farver, lys og glød har nemlig så betydning for, hvordan filteret kommer til at se ud.

Der er selvfølgelig også mulighed for at kaste sig ind i kampen med photoshop og andre professionelle regeringsprogrammer. Disse er dog ikke lige så brugervenlige som app'en og kræver flere ressourcer, som man ikke nødvendigvis lige kan overskue på sin ferie.

Sidste tip: øvelse gør mester

Øvelse gør mester, og det er en god idé at udfordre sig selv på ferien. Lad derfor være med at blive tricker-glad og tage 20-30 billeder af det samme motiv. Træn for eksempel dig selv i kun at tage 3-5 billeder af motivet og så stoppe. Til at starte med vil billederne nok ikke blive så gode men ved at træne sig selv og sine teknikker på denne måde, vil man blive bedre og bedre og samtidig finde ud af, hvad der fungerer for en.

Find mere inspiration på Milles Instagram-profil, hvor hun flere gange om ugen lægger flotte billeder op fra sin hverdag.

Senest ændret Tirsdag, 20 februar 2018 09:34

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.