Smag på verdens bedste falafel i Malmø

Udgivet i Kultur og underholdning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
VM i falafel i Sverige VM i falafel i Sverige

Den 16. juni valfarter falafelelskere fra hele verden til Malmø for at deltage i verdensmesterskabet i falafel – inklusiv to danske deltagere fra Aarhus og København.

Sprøde, velsmagende og friske – falafler er elsket verden over og er indbegrebet af et lækkert måltid. Ikke kun for vegetarer, men også for kødelskere. Det er blevet sådan en populær spise, at de små vegetarboller faktisk har fået sit helt eget verdensmesterskab. I år kommer det til at være i Malmø den 16. juni, og det sker midt i byens øvrige Falafel Festival.
Det er ikke tilfældigt, mener 'bagmændene', at Malmø er valgt til at huse VM i falafel. Falaflen er blevet en del af Malmøs DNA, og man er stolt af den vegetariske godbid. Det er første gang nogensinde, at der er en Falafel Festival i Skandinavien.

"Malmø er en by med mange forskellige nationaliteter. I byen sker det uventede møde mellem alle typer af mennesker uanset alder, interesser og kulturel baggrund dagligt og hele tiden. Maden virker som et socialt kit, og Malmøs streetfood nummer ét er falaflen, som appellerer til de allerfleste. Den er vegetarisk, klimavenlig at producere, proteinrig, hurtig og billig, og alle kan derfor være med. Naturligvis finder VM i falafel sted i Malmø, fristes man til at sige", siger Titti Qvarnström, som var den første kvinde fra Skandinavien, der vandt en Michelin-stjerne.

LÆA OGSÅ: De krumme aguker ind i varmen igen

Alle nationaliteter er velkommen til at deltage i VM i falafel ved at indsende deres bud på den bedste falafel, og den 16. juni vil den bedste blive kåret.

Lokale og gæster i byen kan være med på dagen, smage på herlighederne og følge konkurrencen løbe af stablen. Blandt. Andet et af Malmøs kendte falafel-steder, Falafel by Youssif, vil være til stede med sin foodtruck, hvor alle kan smage på varerne.

Som med mange andre verdensmesterskaber er VM i falafel en årligt tilbagevendende konkurrence, hvis mål er at anerkende restauranter og foodtrucks, der arbejder for at skabe særligt gode falafler.

Har man ikke mulighed for at smutte over broen den 16. juni, har Malmø en række gode falafel-steder, som man kan smutte forbi på et andet tidspunkt.

Tag på falafeltur til Malmø

Malmøs bedste falafel
Falafel by Youssif i industriområdet Fosieby er værd at gå efter. Youssifs falafel har tidligere vundet prisen som Malmøs bedste. Hans falafel foodtruck findes i industriområdet Fosie. Og ganske mange finder ud til ham for at lade mundvandet løbe til byens bedste falafel. Youssif ligger i Stenyxegatan.

Stort veganer-udvalg hos Möllans Falafel
Hos Möllans Falafel tilbydes et omfattende udvalg af falafel-udgaver i veganerstil. Nyd dit besøg her og vær sikker på, at appetitten er der, når du lægger vejen forbi, for det store udvalg sikrer, at du får lyst til at smage ikke bare en slags falafel men flere forskellige. Så sparer man også aftensmaden. Man finder Möllans Falafel på Bergsgatan 14.

Drik øl med din falafel hos Malmø Saluhall
Falafel & Burgers i Malmø Saluhall skal man besøge, ikke mindst hvis man alligevel befinder sig i den smukke gamle bygning, som i dag er omdannet til grønt- og delikatessemarked med mange lækre madbutikker og små serveringssteder. Alt lækkert og smagfuldt. Her får man en "Fin-falafel", hvor pitabrødet naturligvis er hjemmebagt, og til falafel-godbidderne serveres lokalt brygget øl, der smager godt til. Malmø Saluhall ligger i Gibraltargatan 6.

Spis som Saga Norén
Jalla Jalla er et klassisk falafel-sted med en masse godt tilbehør, der gør ens falafel ekstra velsmagende. Det var også her, den kvindelige politibetjent, Saga Norén, i serien Broen, spiste en falafelrulle. Find den på Bergsgatan 16.

Irakisk falafel, de lokales yndlings
Baghdad Falafel & Kebab er navnet på det irakiske falafel-sted, hvor både indbyggerne i Malmø og gæster i byen nyder den berømte falafel i irakisk brød. Man finder det irakiske falafel-sted i Annelundsgatan 59.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.