Underholdning for fattigrøve

Udgivet i Kultur og underholdning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Gratis underholdning til dem, som skal spare penge. Gratis underholdning til dem, som skal spare penge.

Mulighederne er mange, men det er ikke altid, at man har råd til al den nyeste underholdning. Fritidsmagasinet guider dig til gratis underholdning, hvis privatbudgettet ikke helt er til at betale for alle underholdningskanalerne.

Da vi var børn, var underholdning noget, som vi fysisk kunne sidde med i vores hænder – i dag består det af en række af nuller og ettaller. Digitaliseringen har ændret den måde, vi anser underholdning, og der er ikke det, som man ikke kan finde online. Film, bøger og musik er kun et museklik væk. Og det kan helt krible i fingrene for at finde frem til den nyeste og mest spændende underholdning, som man kan fylde sine dage og aftener med. Desværre kan mange af de nye digitale løsninger være dyre i længden, og det er sjældent, at man har råd til det hele. Men der findes adskillelige måder, hvorpå man faktisk kan spare penge. Her er Fritidsmagasinets guide til, hvordan du kan spare på din underholdning online.

Viafree – reality i spandevis

Forsidefruerne, Robinson og Luksusfælden – det er blot et lille udvalg af de mange TV3-realityshows, som Viaplay udbyder til sine kunder. Men hvis realityshows er grunden til, at du har en konto hos streamingtjenesten, er der god grund til at sige abonnementet op. Man kan nemlig se præcis de samme shows på Viafree uden, at det koster dig nogen penge. Nu tænker du sikkert; det kan da ikke være sandt, det må koste mig noget. Og ja, du har til dels ret. Ulempen ved at skifte til Viafree er, at man er nødt til at vente en uge på at få adgang til nyeste episoder, samtidig med at man ikke kan undgå TV3’s reklamer, som løbende vil afbryde episoden – ligesom på TV.

LÆS OGSÅ: Pigen fra Brooklyn

Ereolen – lån bøger og lydbøger gratis

Hvis du er en af dem, som er større tilhænger af den skrevne underholdning og derfor har en konto hos Storytell eller Mofibo, så er der god grund til at forsætte med at læse. Der er nemlig også penge at spare her. Ereolen er Folkebibliotekernes online-tjeneste, hvor alle danskere kan hente både bøger og lydbøger. Tjenesten giver også adgang til Ereolen, Global, som indeholder ca. 5000 engelske e-bøger og lydbøger. Der er derfor rig mulighed for at fordybe sig i mange forskellige værker og genrer. Ulempen ved at bruge denne tjeneste fremfor Storytell eller Mofibo er, at der kun er et vist antal eksemplarer til rådighed. Det vil sige, at man, lige som på et normalt bibliotek, kan risikere, at bogen kan være udlånt. Samtidig er man også begrænset til et vis antal lån om måneden.

Plejmo – gratis lejefilm

Plejmo.dk er et filmsite, hvor man har mulighed for at leje de nyeste premierefilm og gamle kendinge. Men hvis man ikke har de helt store præferencer, når det gælder film, så er der faktisk også gratis underholdning at hente her. Regelmæssigt lægger streamingkanalen nemlig gratis film online, som man streame uden betaling. De skifter filmene ud cirka hver fjortende dag. Der kan være alt lige fra store blockbuster-film til mindre ukendte film. Det eneste man skal gøre for at få adgang til filmene, er at oprette sig som bruger.

Filmstriben – gratis filmtilbud fra Folkebibliotekerne

Udover på Ereolen har Folkebibliotekerne også gratis digitale filmtilbud på filmstriben.dk. Her finder man en bred vifte af serie- og filmtitler, som man frit kan benytte, hvis man opretter et login på sit lokale bibliotek. Udvalget bliver regelmæssigt opdateret, og der er noget for enhver smag, da folkene bag Filmstriben bestræber sig på at udvælge alt det bedste inden for alle genrer af spillefilm, kort- og dokumentarfilm for både børn, unge og voksne. Man skal dog være opmærksom på, at man kun har et vist antal lån om måneden. Det er således ikke en ubegrænset streamingtjeneste.

Filmcentralen – streamingtjeneste for dokumentarelskere

Foretrækker du at bruge din fritid på dokumentarer, så overvej at kigge på filmcentralen. Det er Danske Filminstituts streamingtjeneste, og her kan man gå på opdagelse i hundredvis af danske kort- og dokumentarfilm. Det er gratis at anvende og kræver ikke, at man opretter et login.

Bonanza – DR.dk har meget i gemmerne

Mange vil jo nok påstå, at intet på DR.dk er gratis i og med, at man betaler licens. Trods dette er der mange, som ikke er klar over, at DR.dk faktisk har rigtigt meget i gemmerne, som man hurtigt kan bruge mange timer på. Eksempelvis kan man på deres Bonanza-side finde meget underholdning af lidt ældre dato. Matador, Riget, Rejseholdet, Drengene fra Angora og meget mere. Så inden du vælger at tage en ekstra måned på Netflix, kan det måske betale sig at svinge forbi DR’s arkiv for at undersøge, om der er noget, som falder i din smag. Du betaler jo allerede for det gennem din licens – så husk at bruge det.

 

Senest ændret Fredag, 18 januar 2019 16:57

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.