Valentine Goby: Kinderzimmer

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Valentine Coby har skrevet en barsk bog om lidelser. Valentine Coby har skrevet en barsk bog om lidelser. Foto: Lindhardt og Ringhof.

BARSK BOG: I forbindelse med research til romanen "Kinderzimmer" har den franske forfatterinde Valentine Goby interviewet en række personer født i kz-lejre.

"Kinderzimmer" har vundet mange litterære priser, blandt dem den franske boghandlerpris Prix Libraires 2014, fordi den har solgt mere end 20.000 eksemplarer alene i Frankrig.

Romanen tager udgangspunkt i året 1944, hvor den unge Suzanne tvinges til koncentrationslejren Ravensbrück.

kinderzimmer-valentine-cobySuzanne er naturligvis skrækslagen, da hun står foran lejrens dystre porte sammen med de mange andre bange ansigter. Suzannes situation er om muligt endnu værre - hun er nemlig gravid.

Hun har begrundet frygt for at blive henrettet på grund af sin tilstand, og hun forsøger derfor at skjule sin mave, der slet ikke vokser som den burde.

Stilen i "Kinderzimmer" er realistisk, hjerteskærende og hudløs ærlig, når det gælder beskrivelsen af kvinderne, livet i barakkerne, fællesskabet og kampen for at finde mod og energi til endnu en dag eller blot en time.

Det er en roman om sult, frygt, ydmygelse, slag og om at give liv, at miste og om at kæmpe for at overleve - på trods.

"Kinderzimmer" udkommer den 12. februar på dansk på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Senest ændret Torsdag, 22 januar 2015 13:02

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.