Undgå stress ved at læse bøger

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Bøger gør godt. Bøger gør godt.

STRESSFRI: Igennem livet kan man opleve en følelse af stress. Det kan være svært at vide, hvordan man bedst muligt afstresser sig selv, men nogle anbefaler at læse bøger.

Med bøger fordyber man sig i en helt anden verden og kommer ind i et helt andet univers, hvor man ofte glemmer alt andet, man har på sinde. Her går man væk fra sin egen virkelighed for at sætte sig ind i bogen, og den verden der bliver skabt der.

Det er faktisk en afledningsmanøvre for ens hjerne, og mange kan skrive under på, at det virker.

Serier er gode

Et godt tip er at læse bøger, der er del af en serie, saga eller lignende. Her fordyber man sig nemlig i den første bog, men eftersom det ikke er slutningen, har man en motivation og en grund til at læse de resterende bøger i den serie.

Læsning generelt

Alt i alt skal man bare kunne aflede sig selv, som også er det der oftest sker, når man læser. Det kan også være en god ide at læse om noget, man interesserer sig for eksempelvis fototips, madlavning eller noget andet i den dur. Her slår man to fluer med ét smæk, da man både læser for at blive underholdt, men også for at lære.

Gode oplevelser i bøger

Bøger hjælper også med at undgå stress, fordi læseren får en oplevelse. Disse oplevelser afstresser i sig selv.
Og gode vaner - som det at læse - bør gentages regelmæssigt. Gør man det på faste tidspunkter, vil det virke beroligende i sig selv.
God fornøjelse.

Senest ændret Fredag, 27 oktober 2017 09:58

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.