Billedbogen Musenes hus

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Musenes hus - en børnebog. Musenes hus - en børnebog. Foto: Turbine Forlaget.

MUS: Hundrede værelser i papmaché, hemmelige rum, forrådskældre, køkkener, lofter og mus i alle aldre ...

Musenes Hus er et projekt skabt af hollandske Karina Schaapman. Hun ville gerne lave en børnebog og havde en idé til et hus, befolket af mus. Dog vidste hun ikke, hvordan musens hus skulle vækkes til live.

I 2008 fik hun ideen til at bygge en model af et musehus, og det første, Karina lavede, var et lille patchworktæppe i musestørrelse. Siden udviklede projektet sig til et kæmpe dukke-muse-hus, der danner udgangspunkt for bogen Musenes Hus, der nu udkommer på dansk. Huset er lavet af papkasser og papmaché, og det har over hundrede værelser, rum og korridorer. Til interiøret brugte Karina bl.a. gammelt stof fra 50'erne, 60'erne og 70'erne samt en masse andet genbrugsmateriale.

Historierne i bogen opstod, mens Karina byggede de forskellige rum og lejligheder, og de to mus Sam og Julia tog hurtigt en hovedrolle. Sam er super genert og meget forsigtig, mens Julia er super nysgerrig og meget modig. De to mus kunne ikke være mere forskellige, men de er bedste venner! Når Julia keder sig, finder hun Sam, og så oplever de alle mulige spændende ting sammen. Tag med Sam og Julia på opdagelse i kroge, kældre og hemmelige huler overalt i Musenes Hus.

Bogen udkom på forlaget Turbine den 24. september 2013. ISBN: 978-87-7141-172-0.

 

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 14:38

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.