×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 73

Hyldestshow til den danske filosof

Udgivet i Musik
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Peter Bastian går på scenen og bidrager med filosofiske betragtninger over meningen med livet. Peter Bastian går på scenen og bidrager med filosofiske betragtninger over meningen med livet.

KIERKEGAARD: Danske og internationale stjerner gæster Kulturværftet i Helsingør den 5. maj, når Kierkegaards 200 års fødselsdag fejres på Store Scene kl. 20.00.

Det bliver en festlig aften dedikeret poesi, filosofi og musik i verdensklasse med indslag af blandt andre Søren Sætter Lassen, Peter Bastian, Erwin Laszlo, Barbara Marx Hubbard, Anders Bergcrantz og Anna Lena Laurin.

Forestillingen åbnes med en trompet solo leveret af den verdensberømte svenske solo-trompetist Anders Bergcrantz. Herefter vil kgl. skuespiller Søren Sætter-Lassen komme med tankevækkende og humoristiske nedslag i Kierkegaards forfatterskab og læse uddrag fra den dagbog, Kierkegaard skrev under sit sommerophold i Gilleleje i 1835.

Derpå kan publikum glæde sig til urpremieren på opera-monologen 'Promenade Abyss' om Kierkegaards vandretur langs Gilbjergstien i Gilleleje. Værket er komponeret specielt til lejligheden af den svenske komponist Anna Lena Laurin med tekst af Pablo S.N. Golborne.

Monologen synges af kgl. operasanger Gitta Maria Sjøberg, der i år kan fejre 25 års jubilæum på Det Kongelige Teater. Hun bliver akkompagneret af Linda Dahl Laursen, der er en af de mest fremgangsrige pianister i sin generation både i Danmark og i Sverige. Efter operamonologen går Peter Bastian på scenen og bidrager med filosofiske betragtninger over meningen med livet - krydret med fagot og sugerør!

Koncerten produceres af Skandha Media og Kulturværftet med støtte fra Musik i Syd, v. Peter Wilgotsson og yderligere støtte fra Den Svenske Ambassade, Kulturhavn Gilleleje og Søren Kierkegaard Kredsen Gilleleje.

Senest ændret Torsdag, 30 maj 2013 19:21

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.