×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 73

Hele Danmarks cirkus

Udgivet i Kultur og underholdning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Cirkus Dannebrog kom også gennem Kolding Cirkus Dannebrog kom også gennem Kolding Foto: Louis Andreas Michaelsen/Fritidsmagasinet

DANNEBROG: En eftermiddag i Cirkus Dannebrogs selskab vækker både lattermusklerne og ens barnlige side til live.

Cirkusforestillingen 2014 er en helt ny og meget moderne forestilling, der dog samtidig formår at trække tråde til det traditionelle cirkus.

Cirkus er i byen! Og hvis man tror, man ved, hvad cirkus handler om, så tro om. I hvert fald når det gælder Cirkus Dannebrog, der i 2014 turnerer riget rundt med forestillingen Dynamic Youth – hvilket afgjort er en passende betegnelse.

Der er nemlig tale om en cirkusforestilling, der tvinger gæsterne til at revidere deres opfattelse af cirkus. Forestillingen er således på en gang moderne, fornyende, sjov, alvorlig, spændende og befriende – hele baduljen leveret af primært unge, energiske artister.

Cirkusgæsterne guides flot gennem showet af den franske klovn Mimi og hans smukke og betagende veninde, der synger, så teltet gynger. Musik, koreografi og hele udtrykket er blevet opdateret til sommer-2014-style.


Cirkus Dannebrog har dog heldigvis også rødderne solidt plantet i traditionen med at have rigeligt med dyr med i manegen blandet andre araberheste, friserheste og en pony. Den kæmpestore elefant Rambo er naturligvis også på skamlen, for hvad er et cirkus uden en elefant? Men hvem havde dog regnet med at finde en flok alpekøer – veldresserede og dygtige? Ja, Cirkus Dannebrog overrasker flere gange i løbet af showet.

De fascinerende og meget veltrænede Mesoudi Brothers nærmest ophæver tyngdeloven med deres six-packs-mavemuskler og supermand-kroppe i deres del af programmet. Det både er og ser svært ud. På en måde har Cirkus Dannebrog netop ved at kombinere det nye med det gamle måske givet fremtidens cirkus nyt liv? Noget kunne tyde på det, for cirkusgæsterne bare klapper og klapper.

Familien Enoch
Det er helt på sin plads, at det er familiedynastiet Enoch, der fornyer den cirkusverden de i umindelige tider har være en del af.

Familiens tilknytning til cirkus går faktisk længere tilbage end til 1876, hvor den flotte Theodor Enoch gifter sig med den billedskønne Wilhelmine Schultz, hvis forældre ejer Cirkus Skandinavia. Familien etablerer senere Cirkus Dannebrog version 1.0.

Godt 100 år senere – i 1977 – køber Haddy Enoch et cirkustelt og genopretter Cirkus Dannebrog. I dag er det børn og børnebørn, der sammen med Solveig Enoch ejer Cirkus Dannebrog 2.0 – et helt igennem opdateret cirkus.
Men samtidig er familien med til at levere en autentisk oplevelse, der giver et pusterum fra den moderne teknologi med smartphone og tablets og alle de sociale medier. I cirkus er man offline. Det er cirkus' berettigelse. Men samtidig skal man også følge med tiden. Det er det, familien Enoch har forstået.

Fritidsmagasinet.dk opfordrer til, at man giver sig selv og sine børn en helt fantastisk oplevelse. Det sundt at blive udfordret og få sine fordomme om cirkus tryllet helt væk – for der er intet at sætte en finger på i 2014 forestillingen. Fem stjerner ud af fem mulige til hele Danmarks Cirkus Dannebrog.

Se hvornår cirkus kommer til din by og andre nyttige ting her.

 

Senest ændret Lørdag, 12 april 2014 15:02

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.