Natteravnene redder liv og yder omsorg i mørket

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Om og om igen hører man om, at et ungt menneske er kommet galt afsted en sen nattetime med for meget alkohol i blodet. Eller med det, der er værre end alkohol. Vi vil så gerne passe på de unge mennesker, men det er svært, for de voksne vil heller ikke blande sig i deres natteliv og begyndende selvstændighed. De unge vil helt sikkert også gerne passe på sig selv og hinanden, men nogle gange løber det alligevel af sporet.

Et 5-årigt strategisk partnerskab mellem Natteravnene og Tuborgfondet skal sikre, at der fortsat er frivillige ildsjæle til at passe på de unge i nattelivet. Med partnerskabet følger 2,4 mio. kr. om året i de første to år, og det er en tiltrængt vitaminindsprøjtning for Natteravnene.

Der findes i dag mere end 3000 frivillige Natteravne fordelt på 146 foreninger i hele Danmark samt i Grønland og på Færøerne. Natteravnene har i årene frem fokus på at hverve en ny generation af frivillige, som i højere grad selv er forældre til unge i nattelivet. Partnerskabet med Tuborgfondet skal muliggøre dette.

Natteravnene er frivillige ansvarlige voksne med overskud, der er tilgængelige for de unge, hvis de har brug for hjælp – eller bare nogle at tale med. De går ture i nattelivet og ved store events. De går altid sammen tre og tre iført ikoniske gule jakker. Indsatsen er desuden en del af Fonden for Socialt Ansvar.

Samarbejde med Tuborgfondet

Igennem en længere årrække har Natteravnene arbejdet sammen med Tuborgfondet. I begyndelsen var samarbejdet med Carlsberg Danmark, og fra 2015 besluttede Tuborgfondets bestyrelse at indgå et længerevarende partnerskab med Natteravnene, som nu bliver endnu tættere. Både en repræsentant fra Carlsberg og Tuborgfondets direktør, Anne-Marie Skov, sidder i Natteravnenes styregruppe.

"Vi er utrolig glade og stolte over at Tuborgfondet vil være med til at styrke vores arbejde med at hjælpe og drage omsorg for de unge. Natteravnene har i år eksisteret i 20 år, og har gjort en masse godt. Men der er i den grad brug for et økonomisk boost, for at kunne komme videre og tilpasse os de udfordringer vores unge mennesker står overfor lige nu", udtaler Claus Staunstrup Nilsson, chef for Natteravnene.

De nye midler skal gå til udvikling af Natteravnenes landsdækkende arbejde. Herunder også at udvikle den eksisterende organisation.

"Natteravnene er ikke støttet af offentlige midler på landsplan, men er helt afhængige af midler fra erhvervslivet og fonde. Derfor er dette virkelig en vigtig vitaminindsprøjtning for os, der gør at vi kan komme videre med at udvikle Natteravnene-indsatsen, så vi fortsat er til stede, der hvor der er brug for os", fortæller Claus Staunstrup Nilsson.

Direktør i Tuborgfondet Anne-Marie Skov tilføjer:
"I Tuborgfondets bestyrelse har vi besluttet at indgå et strategisk partnerskab med Natteravnene, fordi de er med til at skabe tryghed i nattelivet. Vi har kendt Natteravnene gennem mange år nu, og vi oplever, at de unge ved, at de kan henvende sig, også selvom de har fået noget at drikke. De frivillige Natteravne gør et kæmpe arbejde, som er til gavn for de unge, deres forældre og samfundet som helhed. Med vores bevilling kan Natteravnene fortsætte det gode arbejde og udvikle deres organisation, så endnu flere områder får gavn af deres arbejde."

Natteravnene gør en reel forskel

I KORA rapporten fra 2013 fortæller de unge og deres forældre, at de ser Natteravnene som "at have en ekstra ven med i byen".
Siden starten i 1998 har Natteravnene trøstet i kærestesorger, reddet folk fra at drukne, hjulpet selvmordskandidater væk fra veje, togskinner og broer, hjulpet folk som er kommet til skade eller blot skulle have hjælp til ét eller andet, samt forebygget en masse potentielle voldssituationer – ofte i forbindelse med beruselse.

Vi har også kunnet måle et mærkbart fald i anmeldelse af hærværk på op mod 50 % i flere politikredse, efter Natteravnene begyndte deres vandringer. Mindsket gadevold m.m. har været en positiv sideeffekt af Natteravnenes tilstedeværelse. Men det er primært hjælp til, og omsorg for, udsatte børn og unge, der er Natteravnenes mission.

Kilde: Kora rapporten – findes på www.natteravnene.dk/Resultater/Materialer

Senest ændret Torsdag, 15 november 2018 14:46

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.