Guide til at vælge det rette mobilabonnement

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

Der er rigtig mange penge at spare, hvis man vælger det rette mobilabonnement. Rigtig mange danskere betaler langt mere for deres abonnement, end de behøver, og med månedlige betalinger løber selv mindre beløb hurtigt op i høje faste omkostninger årligt. Derfor er det vigtigt, at du som forbruger undersøger, hvordan du får mest værdi for pengene hos din teleudbyder. Der er særligt tre ting, du skal være opmærksom på, når du skal finde det billigste og bedste mobilabonnement for dig.

Undersøg og estimer dit nuværende forbrug

I jagten på et godt og billigt mobilabonnement, er der overraskende mange, der ikke undersøger, hvor meget tale og data, de reelt har brug for. Nogle forhører sig hos familie og venner og vurderer deres forbrug ud fra det, mens andre estimerer deres behov ud fra et simpelt skøn. Hvad mange ikke ved er, at det hos de fleste selskaber er blevet langt nemmere at danne et overblik over dit forbrug. Hos nogle udbydere har du adgang til din egen simple oversigt, hvor du kan se dit forbrug fordelt på de sidste måneder. Et område, hvor der typisk er store besparelser at hente, er ved et billigt mobilabonnement med en datapakke, der passer til dit forbrug. Mange betaler store summer for data, de aldrig bruger, mens du ved en for lille datapakke risikerer at løbe tør for data eller at skulle betale overpriser for det resterende forbrug. Derfor er det vigtigt at danne et overslag, særligt over dit forbrug af data, ud fra din forbrugshistorik og derfra vurdere, hvor meget du har brug for i dit fremtidige mobilabonnement. 

Få overblik over de bedste billige mobilabonnementer med bedst i test

Når du har fundet frem til dit forbrug, er det tid til at undersøge, hvilke billige mobilabonnementer, der er tilgængelige på markedet. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange udbydere og varianter af billige mobilabonnementer, men heldigvis er der flere sider og Forbrugerrådet TÆNK, som klarer denne proces for dig. Spørger du for eksempel mobilabonnement.dk og mobilabonnementpriser.dk hvilket selskab, der giver mest værdi for pengene, vil det populære selskab Duka, som står bag dukaTALE dukke op som nr. 1. Forbrugerrådet TÆNKs seneste vurderinger fra de sidste to år udpeger også Duka som bedst i test. Blandt andet fordi, at du med dukaTALE får et mobilabonnement med fri data på henholdsvis 10, 20 eller 50 GB, som du frit kan bruge i hele EU. 

Find ikke blot det billigste, men det bedste mobilabonnement for dig

Du kender nu dit forbrug, og du har dannet dig et overblik over de muligheder, du har på markedet. Du har sandsynligvis også fundet frem til det billigste mobilabonnement. Inden du tager den endelige beslutning om dit kommende mobilabonnement, er det dog vigtigt, at du også sikrer dig, at det billigste abonnement også er det bedste abonnement for dig. Her er det for eksempel en god ide at sikre, at du får 4G dækning i dit område og at der er nok udlandsdata inkluderet i abonnementet, så du ikke skal betale høje priser, når du rejser.

Senest ændret Onsdag, 26 februar 2020 23:12

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.