Den digitale landhandel

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Landsbyen Alken har fet sin købmand igen - med Osuma.dk. Landsbyen Alken har fet sin købmand igen - med Osuma.dk. Foto: Osuma.dk.

NYE TIDER: Den smukke, gamle og meget idylliske landsby Alken ved Skanderborg fik for nylig sin købmand tilbage i en topmoderne.

Sammenholdet i den lille by er stærkt, og bag købmanden står en gruppe af frivillige fra byens borgerforening. Varerne, ja, de bliver leveret af det topmoderne online supermarked Osuma.dk.

I de gode, gamle dage havde Alken skam både ishus, skrædder, kapelmester og købmand. Men for to år siden lukkede købmanden i byen. De 234 indbyggere var ikke i tvivl om, at de ville have en igen, og ihærdighed blev belønnet med støtte både fra lokallivet og private fonde.

Den fysiske købmandsbutik er fyldt op med dagligvarer fra Osuma. På den måde kan borgerne få de mest nødvendige dagligvarer i der, men købmanden i Alken behøver ikke at føre alle varer:

På Osuma.dk kan beboerne i Alken nemlig bestille deres dagligvarer til afhentning i købmandsbutikken. Varerne bliver pakket om formiddagen i Kvickly Ry, og da bestillingerne kun skal afleveres på ét sted, så er leveringen ganske gratis for Alkens beboere.

- Vi håber, at vi kan lave et nyt koncept, der betyder, at de små steder kan overleve. Det centrale er, at vi ikke behøver at have et stort varelager med det spild, som det indebærer, siger Tove Nyholm, næstformand i foreningen "Liv i landsbyen" i Alken.

En del af omsætningen fra beboernes varekøb hos Osuma går tilbage til købmandsbutikken, så de faste udgifter bliver dækket.

- Tendensen er jo, at butikkerne lukker i de mindre samfund på grund af manglende opbakning. Modellen her, kan derfor bruges rigtig mange steder, hvor man har et behov for at få leveret dagligvarer, fortæller Jesper Elkjær, Adm. direktør i Osuma.

Senest ændret Tirsdag, 07 januar 2014 19:12

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.