Restaurant Kongemosen i Smørum

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Kongemosen i Smørum er klassisk dansk kro. Kongemosen i Smørum er klassisk dansk kro. Foto: Aage Krogsdam.

GOD KRO: Efter otte år har restaurant Kongemosen i Smørumfået fået et rigtig godt ry i lokalområdet. God mad og hygge lokker gæsterne til fra et udsædvanligt stort område.

For otte år siden åbnede den eksklusive kro, Kongemosen, i Smørum på Smørum Parkvej. Kroen har nu etableret sig som et insted, og rygtet om de lyse venlige lokaler med den flotte udsigt til mosen fra hele restauranten samt den høje kvalitet af maden, som af mange gæster betegnes som en kulinarisk oplevelse, har spredt sig overalt i Københavns-området.

- Interessen for restauranten har været fin og restauranten kører nu med en god belægning ugen igennem. Selvfølgelig har vi haft begynderfejl, men de er løst hen ad vejen. Ikke alene den gode beliggenhed, men også det venlige personale og den dygtige køkkenchef John Mogensen, kan jeg takke for den gode start, siger rutebilejer Jørgen Andersen, der blandt andet driver Gråhundebusserne.

For otte år siden besluttede han sig for at ville have sin egen restaurant - mest fordi han selv var en klovn i et køkken.

- Derfor måtte jeg have min egen restaurant, og nu får jeg varm mad hver dag. Det er dejligt, siger Jørgen Andersen.

mad-kongemosen-smoerumKongemosens menukort er meget varieret med frokostretter og a la carte om aftenen. Desuden tilbydes en speciel søndagsbrunch, som også er blevet meget populær. Vinkortet er foruden franske og tyske vine krydderet med dejlige vine fra blandt andet Chile, Australien og Californien Restaurant Kongemosen har aftaler med lokale producenter både om køb af brød, grøntsager og kød.

- Vi sætter en ære i at købe lokale kvalitetsprodukter og derved støtte de lokale erhvervsdrivende, siger Jørgen Andersen.

På Kongemosens 1. sal kan man leje lokaler til familiefester, firmakonferencer, og her er der allerede forudbestilt langt ud i fremtiden. Det betaler sig at være tro mod den danske kro-tradition.

Restaurant Kongemosen

Restaurant Kongemosen er bygget som en rigtig kro med stråtag. Den ligger på Smørum Parkvej i Smørum, et par kilometer fra Måløv S-station. Køkkenchefen er John Mogensen.

I stueetagen er der to afdelinger, »Søsiden« med plads til 60 gæster og »Sidebenet» med plads til 40 gæster, mens der er konferencerum og mødelokale på 1. sal med plads til cirka 90 gæster.

Uden for restauranten er der en stor terrasse med 60 siddepladser lige ud til den idylliske sø med svaner, vildænder og blis- og rørhøns. I restauranten er der en mini modeljernbane, som kører drinks til gæsterne hele vejen rundt langs ydervæggene som en slags hjælpetjener.

Fra køkkenet og til 1. sal kommer en elevator. På et elevatorbord vil der kunne indrettes en færdig buffet, som derefter kører op til 1. sals niveau. Der er åbent dagligt.

Senest ændret Tirsdag, 11 november 2014 23:14

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.