Sådan finder du økologisk kød

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Økologiske køer har høj dyrevelfærd. En ny hjemmeside viser vej til gårdbutikker, der sælger øko-kød. Økologiske køer har høj dyrevelfærd. En ny hjemmeside viser vej til gårdbutikker, der sælger øko-kød. Foto: Rasmus Blume, Moment Fotografi.

ØKOLOGI: Det skal være lettere at finde det lokale, økologiske kød. Derfor har Økologisk Landsforening oprettet en hjemmeside, der viser vej til den nærmeste gårdbutik.

Interessen for lokale fødevarer er stor blandt danskerne, og det gælder i særdeleshed de økologiske. Hjemmesiden indeholder derfor et økologisk Danmarkskort, der gør det meget let at finde sin lokale fødevareproducent eller gårdbutik.

- Kortet giver et hurtigt overblik til forbrugere, som gerne vil købe kød direkte hos landmanden, og som går op i, at kødet kommer fra dyr, der har haft god plads og været ude på græs under åben himmel om sommeren, siger Birgitte Jørgensen, projektleder i Økologisk Landsforening.

Når man handler i en øko-gårdbutik, så giver det ofte også mulighed for at opleve dyrevelfærden og få en oplevelse samtidig.

Gårdbutik og kundekontakt

Landmand Bjarne Krog fra Krogagergård på Sjælland er en af de landmænd, der er med på kortet.

På Krogagergård kan man købe får, lam, frilandsgrise og kreaturer, der er opdrættet økologisk.

- Vi kan rigtig godt lide at følge vores varer hele vejen til dørs, så vi selv kan tage hånd om, at kødet bliver modnet og skåret korrekt. Desuden trives vi rigtig godt med den direkte kundekontakt, hvor vi både får ros, konstruktiv kritik og ønsker til eksempelvis nye udskæringer, siger Bjarne Krog.

Udflugt til gårdbutikken

Langt hovedparten af kunderne kommer fra lokalområdet, men i weekenden kommer kunderne helt fra København.
- Mange tager familien med og gør en udflugt ud af det, når de kommer her og handler. Så går de rundt på gården og hilser på dyrene og får et indtryk af, hvor deres mad kommer fra, fortæller Bjarne Krog.

www.økokødsalg.dk kan man også finde lækre opskrifter med økologisk kød.

Ifølge den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik er der kommet 50 procent flere gårdbutikker i Danmark i løbet af de seneste par år. 25 procent af landets øko-gårde har gårdbutik.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.