Alt godt til ganen i Skåne

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Skåne har en lang række gode restauranter, der er meget konkurrencedygtige i forhold til Danmark. Skåne har en lang række gode restauranter, der er meget konkurrencedygtige i forhold til Danmark. Foto: VisitSweden.

SKÅNSK GOURMET: Ikke færre en otte Skånske restauranter i Malmø, Helsingborg og Skanör-Falsterbo inviterer i maj til en gourmetoplevelse på højt plan og til priser, der ligger langt under det normale.

Det er første gang, at man på den anden side af Øresund har tilrettelagt en decideret gastronomisk uge særligt målrettet mod danskerne, nemlig fra den 8. til 17. maj.

Sverige har fået godt med stjerner i år, og nu vil de vise deres Michelin-kunnen overfor hele befolkningen i Øresundsregionen.

Restauranter i Malmø

I Malmø kan man nyde en god middag på Brødrene Vollmers to restauranter Sot og Snnapphane og desuden på restaurant Sture, der netop er blevet belønnet med en Bib Gourmand i Michelin-regi.

Kitchen and Table, der ligger i både Malmø og Helsingborg, tilbyder et helt nyt fine-dining koncept fra den svenske kendis-kok Marcus Samuelsson.

God mad i Helsingborg

Fra Helsingborg deltager også Lagmark Gourmet Restaurant, der serverer små lækre retter, og inspirationen kommer i lige dele fra det svenske "smörgåsbord", Italiens antipasti, Frankrigs canapéer og selvfølgelig spanske tapas.

I Kitchen and Table Helsingborg serveres en lang række lokalt inspirerede retter blandt andet Viken-tomater, Österlen-asparges og Bjäre-kartofler. Men at de lokale råvarer nu bliver blandet med smagen af New York er helt klart en nyhed.

Takket være Marcus Samuelsson er Helsingborg i dag ikke bare nabo til Danmark og Europa, men også med "the big apple".

Skanør-Falsterbo

I Skanør-Falsterbo er Skanörs Gästgifvaregård med på listen. Kokkene her har hentet inspiration i det franske og det italienske køkken med brug af lokale råvarer.

Inden du begiver dig af sted vil det være en god idé at bestille bord, der hvor du gerne vil spise. Det kan for de fleste restauranters vedkommende ske online.

Senest ændret Mandag, 04 maj 2015 19:15

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.